Een voorraad en administratie die áltijd kloppen?

ShopConnector maakt het makkelijk

Vallen jouw webshopactiviteiten onder de noemer ‘recreatief gebruik’ en is het een veredelde hobby waar je een zakcentje mee bijverdient? Dan is het handmatig bijwerken van je administratie en inventaris waarschijnlijk geen probleem. Als professional wil je echter liever je handen vrij hebben. Dat geeft je een hoop tijd, maar ook een betere service: we voorkomen liever dat iets mis gaat, dan dat we iets moeten rechttrekken wat we hadden voorkomen. Een koppeling tussen beide systemen zorgt dan ook niet alleen voor tijdswinst, maar ook voor een foutloos proces. En blije klanten die ervan op aan kunnen dat de getoonde beschikbaarheid in de webshop accuraat is.

Vendit koppelen aan je voorraad, hoe werkt dat?

Droom jij dus van een voorraad- en kassasysteem die de actuele stand van zaken lekker met elkaar uitzoeken? Word je moe van die handmatige exports? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Het zou namelijk een hoop tijd, frustratie en menselijke fouten schelen.

Vendit is een populair kassasysteem- en administratiesysteem dat geliefd is onder retailers. Een systeem dat op zichzelf prima werkt, maar wat nog niet standaard met bijvoorbeeld Magento 2 ‘praat’. Daarom hebben wij de ShopConnector ontwikkeld: een koppeling tussen Magento 2 en het Vendit systeem. Zo zijn de cijfertjes altijd kloppend en heb je de handen vrij voor het echte werk.

ShopConnector 3

Met de introductie van Magento 2 in de markt vroegen onze klanten om een slimme koppeling zonder rompslomp - iets wat wij met veel plezier verzorgd hebben. Aan de klantzijde hoeft vrijwel niets ingesteld te worden en ook de zorgen kunnen achterwege blijven: ShopConnector 3 staat centraal op onze eigen server en de rompslomp voor het onderhoud, veiligheid en configuratie is voor onze rekening. Wanneer er een extra functionaliteit toegevoegd wordt, is deze direct beschikbaar voor alle gebruikers van ShopConnector.

Zonder jou geen ShopConnector

In het Magento team hebben we eerder al twee versies van een ShopConnector ontwikkeld voor Magento 1. Met de komst van Magento 2 stonden we voor de uitdaging om een nieuwe koppeling te ontwikkelen. Met de support van Vendit en erkenning als partner zijn we samen aan de slag gedaan om letterlijk en figuurlijk een vernieuwde verbindende schakel te bouwen tussen de kassa en de voorraad. De ervaring leerde dat zwaargewicht plugins direct geïnstalleerd op de websites van onze opdrachtgevers toch nadelen had, dus doen we nu het leeuwendeel van de verwerking zelf. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een tragere webshop, of nog meer installeren, configureren en bijhouden van nog meer software.

Zo gepiept

Aan de slag met ShopConnector? Er moet nog wel een kleine plugin in je Magento webshop voor een automatisch uitgevoerde database wijziging. Daarna vertellen wij je welke instellingen je aan ons door moet geven en welke je in Vendit en Magento moet wijzigen. Wanneer de koppeling is ingesteld en het proces is geautomatiseerd is het systeem eigenlijk direct klaar voor gebruik. Het is zo gepiept.

ShopConnector voor Vendit en…

Ondertussen bekijken we ook in hoeverre deze koppeltechniek zich laat vertalen naar andere verkoopplatformen. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je hetzelfde zou kunnen doen met je verkopen via Bol.com en Amazon! Een verbindende schakel die alles voor je monitort. Het is een hele ambitie, maar we zouden ‘m niet uitspreken als we niet super ambitieus waren!