FRMWRK: één team, één taak

De afgelopen maanden stonden voor veel van onze klanten in het teken van een overstap naar het Magento 2 collectief. Speciaal voor hen hebben we een basisplatform ontwikkeld. Toen er eind november gestart werd met de eerste projecten binnen dit platform kwamen we voor een dilemma te staan. De mogelijkheden liepen over, maar aan handen en tijd kwamen we tekort. Omdat Karsten zowel lead, frontend als backend developer was en hij zijn focus meer dan ooit nodig had ontstond de behoefte aan een extra frontend developer. Immers, als je zo’n strak basisplatform bouwt wil je er natuurlijk ook álles uit kunnen halen. Het is mijn overtuiging dat een frontend developer met ieder platform zou moeten kunnen werken, en daarom heb ik deze kans met beide handen aangepakt.

Overstappen naar Magento

Jaren terug had ik zelf een online webwinkel. Een Magento shop waarin ik zonnebrillen verkocht, just for fun. En precies naar die fun was ik weer op zoek. Nieuwe prikkels, nieuwe klanten, uitdagingen en zélfs problemen; ik had er zin in. Want ook als frontend developer wil ik mijzelf voortdurend blijven uitdagen. Ik heb de ontwikkelingen van Headless Drupal op de voet gevolgd en ben ze gaan toepassen zoals je eerder hebt kunnen lezen. Deze vorm van ontwikkelen wil ik nu ook bij Magento projecten gaan toepassen.

Magento projecten zijn doorgaans kleiner in omvang en hebben een kortere doorlooptijd. Als team hebben we dus gedurende een korte periode een volle focus op het ontwikkelen van (bepaalde functionaliteiten van) een webshop. Nu het collectieve basisplatform staat en alle standaard functionaliteiten zijn ingebouwd zijn de handen vrij voor de spannende zaken; de klantspecifieke wensen en uitdagingen waar ik m’n tanden in kan zetten.

Kennis verplaatsen

Wanneer je als collega van het ene naar het andere team stroomt, stroomt je kennis natuurlijk mee. Dat is nu precies wat we bij FRMWRK willen bewerkstelligen; onderlinge kennisdeling staat bij ons hoog in het vaandel. Doordat er nu een verbeterde balans is in front-end capaciteit op Drupal en Magento kunnen we de uitwisseling van kennis verbeteren.

Groeien in waarde

Om als team mooie prestaties te kunnen neerzetten zul je vanuit hoofd en hart moeten groeien. Recent schreef Thomas al over de wijze waarop we hier intern actief mee aan de slag zijn gegaan. Waar meetings met het management voorheen meer over de cijfertjes gingen, staat nu de ontwikkeling van de mensen binnen de organisatie centraal. Het is bijzonder om zelf te kunnen ondervinden hoe we hier als FRMWRK in groeien.

Zo’n vloeiende overstap van Drupal naar Magento had ik nergens anders kunnen realiseren. Wanneer je van binnenuit groeit voel je dat teamrollen in elkaar overvloeien. Of beter gezegd: dat je écht een team vormt met elkaar. En daar komen ijzersterke Magento platforms uit voort die met plezier voor jou worden gebouwd.

Meer weten over mijn nieuwe rol?

Neem dan eens contact op met:
Stefan
Frontend Developer
010 8200 320