aboutourbrands

AboutOurBrands

AboutOurBrands
Conversieverhoging
Intensieve samenwerking
Responsive

AboutOurBrands

AboutOurBrands is een internationaal bedrijf dat alleen business-to-business verkoopt. Haar klanten zijn distributeurs, groothandelaars, grote retailwinkels en bedrijven als dermatologen, haartransplantatiecentra en medische kuuroorden die gespecialiseerd zijn in medische producten, schoonheids- en haarartikelen.

De ambitie van AboutOurBrands

AboutOurBrands heeft een aantal verschillende merken onder zich die naast haar distributieactiviteiten ook zelf online activiteiten wil ontplooien om direct aan de eindklant te leveren. De wens is enerzijds om voor elk merk een “single brand” webshop te ontwikkelen en anderzijds om een “multi brand” webshop op te zetten voor overlappende product- marktcombinaties, bijvoorbeeld haar- of huidproducten. Vanuit onze gedachte “think big, start small”, ontwikkelen wij eerst een Minimal Viable Product (MVP), waarna we de overige platformen gaan ontwikkelen en optimaliseren. Het doel is om eind 2018 alle “Nederlandse” single en multi brand webshops online te hebben. In een later stadium, fase 2, zullen de webshops meertalig worden. Daarnaast worden er aanvullende B2B functionaliteiten aan de webshops toegevoegd om haar retailklanten eveneens via het online kanaal te laten (in)kopen.

Een goede start met het basisplatform

In de afgelopen periode hebben wij met ons Magento e-Commerce team hard gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen basisplatform op Magento 2. Dit basisplatform is in nauwe samenwerking met onze bestaande klanten tot stand gekomen, middels ons Magento 2 collectief. Ons basisplatform bevat naast basisoptimalisaties van Magento 2 (patches en bugfixes) een groot aantal conversie verhogende optimalisaties, waaronder o.a. automatische taalselectie op basis van het land van de bezoeker, “top 10” categoriepagina, voordeelbundels, intelligente verzend-, voorraad- en actiecommunicatie, weergave van aanverwante producten bij het toevoegen van een product in de winkelmand, een overzichtelijke afrekenpagina en een naadloze integratie met de e-mailmarketingsoftware “Mailchimp” en dit alles ontwikkeld vanuit een “Mobile First” gedachte. 

Toppik.nl

Het eerste platform dat we hebben ontwikkeld is toppik.nl. Toppik.nl is de officiële importeur van Toppik in de Benelux. Zij zijn al meer dan 10 jaar specialist op het gebied van haaruitval preventie en haarverdikking. Toppik.nl heeft een hoogwaardige collectie van Toppik producten en doet er alles aan om de beste service te bieden.

Bekijk de webshop van Toppik:

Toppik

toppik
Graph up

Efficiënter resultaten behalen

Door middel van het gemakkelijk te kopiëren basisplatform is het mogelijk om sneller en efficiënter de persoonlijke wensen van AboutOurBrands en haar andere merken uit te rollen. Door de directe en transparante samenwerking tussen ons team en AboutOurBrands, hebben we een mooie eerste webshop kunnen neerzetten. Tijdens de tweewekelijkse sprints zitten het team van AboutOurBrands en ons online marketing team samen om de verdere wensen door te bespreken en daarmee het platform te optimaliseren en door te ontwikkelen. We kunnen zo een succesvolle bijdrage leveren aan de ambitie van AboutOurBrands.

Meer weten over deze case?

Neem dan eens contact op met:
Ronald
Managing Partner
010 8200 327