SIM-groep logo

SIM

Maakt online dienstverlening makkelijk

SIM

SIM maakt het voor miljoenen Nederlanders iedere dag weer makkelijker om hun zaken met de overheid online te regelen. Of het nu met een persoonlijk internet portaal, de website, social intranet of een andere digitale oplossing is; het is SIM’s ambitie om met passie en jarenlange kennis voor alle (lokale) overheidsorganisaties een optimale online dienstverlening te realiseren.

De verbindende link

In 2015 zijn wij met SIM in contact gekomen. De passie voor het blijven ontwikkelen zit in het DNA van ons beiden en heeft geresulteerd in een ‘proof of concept’ van een nieuw platform. Een platform waar bestaande en toekomstige klanten van SIM op kunnen draaien en waar het inspelen op de klantwens, zowel binnen de organisatie als voor de eindgebruiker, makkelijker wordt.

Thumbs up

De overstap naar multisite Drupal 8

Drupal 8 is mede door de ultieme gebruiksvriendelijkheid, Drupal community, uitgebreide functionaliteiten en de moderne uitstraling, door SIM verkozen als nieuwe CMS. De innovativiteit van dit platform wordt gewaarborgd door de tienduizenden developers die dagelijks vanuit de Drupal community dit CMS verrijken en verbeteren.

Data theft

Een waterdicht platform

De online privacy van de gebruiker is één van onze prioriteiten. Belangrijke- en persoonsgegevens zijn immers niet vaak voor andermans ogen bestemd. Hierdoor is een waterdicht en beveiligd platform van groot belang. Vanaf 25 mei 2018 is de AVG-wetgeving van kracht wat onze focus op privacy extra vergroot. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van persoonsgegevens waarborgen.

Multilingual platform

In de Nederlandse multiculturele samenleving moet iedereen in staat zijn om de overheid te kunnen benaderen. Hierdoor is het platform multilingual inzetbaar. Dit houdt in dat het platform met één druk op de knop in meerdere talen weer te geven is.

Gebundelde krachten

SIM heeft meer dan 180 klanten en meer dan 700 websites in beheer. Hierdoor zijn er hoge kwaliteitseisen gesteld voor het platform waar de websites op gaan draaien. Om deze eisen te realiseren zullen in zeven maanden tijd SIM’s UX-specialisten en frontend developers nauw samenwerken met onze Drupal backend developers. Ter bevordering van deze samenwerking, werken onze Drupal backend developers op reguliere basis op locatie bij SIM. Dit houdt de communicatielijnen tussen de developers van SIM en onze developers kort, kunnen we door onze Agile werkwijze de sprints efficiënt indelen en gestructureerd door blijven ontwikkelen. De werkverdeling zorgt voor herkenbaarheid aan de voorkant van het platform en met onze specialistische Drupal kennis bouwen wij de gewenste maatwerk functionaliteiten aan de achterkant van het platform.

Check

Monitoren en bijsturen

Om stapsgewijs en op verantwoorde manier door te ontwikkelen, wordt er gewerkt met een MVP (Minimum Viable Product). Hiermee kan SIM alvast een pilot starten en kunnen er vanuit het MVP verder worden ontwikkeld aan de hand van onze roadmapstrategie.

Na de lancering van de eerste websites blijven we betrokken om de gestelde doelen en ambities te monitoren en bij te sturen naar de laatste inzichten van nieuwe trends, processen en technologische ontwikkelingen. Dit om op korte en lange termijn de beste resultaten te realiseren. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan de ambitie van SIM om met passie en jarenlange kennis voor alle (lokale) overheidsorganisaties een optimale online dienstverlening te realiseren.

Wil je meer informatie?

Neem dan eens contact op met:
Ronald
Managing Partner
010 8200 327