Een Drupal website die bij jou past

Mede door de ontelbare mogelijkheden van Drupal

Er zijn veel mogelijkheden bij het designen van een Drupal platform. Dit komt omdat Drupal maatwerk levert, waardoor je van begin tot eind de website helemaal zelf kunt ontwikkelen zodat deze aansluit op jouw ambitie. Hieronder leggen we uit wat onze werkwijze is bij het designen van een platform en wat de voordelen zijn.

Onze werkwijze bij het designen van jouw platform

Voordat wij jouw platform gaan designen, gaan we eerst samen bepalen wat jouw ambitie is en wat je wilt bereiken met het Drupal platform. Als wij hier een goed beeld van hebben, gaan we aan de slag en richten wij jouw maatwerk platform zo in dat het bij jouw business past. Ook wordt er elke maand een roadmapsessie gehouden met jou en het team voor de doorontwikkeling van jouw platform. Zo ontwikkelen we een maatwerk platform dat past bij jouw ambitie!

Voordelen design Drupal website

Drupal biedt ook op het gebied van design veel voordelen, zowel voor de designers als voor jou. Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Mobile first

Drupal 8 platformen zijn vanuit de mobile first gedachte ontwikkeld. Bij een mobile first gedachte zijn bezoekers met mobiele apparaten zoals telefoons en tablets, het uitgangspunt voor het ontwerp van het platform. De responsive weergave van de site op niet-mobiele apparaten, zoals computers en laptops met grotere schermen, wordt afgeleid van het mobile first ontwerp. Dit zorgt ervoor dat jouw platform mobielvriendelijk is. Ook dit draagt bij aan een optimale gebruikerservaring.

Componenten op websites

Binnen Drupal wordt er met componenten gewerkt. Componenten kun je zien als de bouwstenen van een website die ingezet worden op verschillende pagina’s. Bij Drupal hoeft zo’n component niet telkens weer opnieuw gebouwd te worden, waardoor het makkelijker bij een pagina gevoegd kan worden. Voor designers scheelt dit een hoop tijd.

Het platform biedt veel vrijheid

Drupal biedt veel mogelijkheden op het gebied van design, waardoor je een maatwerk platform krijgt die aansluit bij jouw ambitie en business. Door alle content mogelijkheden van Drupal 8 kun je pagina’s creëren die mensen inspireren. Hierdoor vergroot je de user experience van jouw klanten.

Veel mogelijkheden met een headless CMS als Drupal

Een andere functie binnen Drupal is headless CMS. Bij een headless CMS wordt de backend losgekoppeld van de frontend. Hierdoor kunnen er interactieve interfaces ontwikkeld worden die lijken op een volwaardige applicatie. Met een interactieve interface creëer je een prettige gebruikerservaring doordat de pagina niet steeds opnieuw moet laden.

Interactief design

Het fijne aan Drupal is dat je als gebruiker ook gemakkelijk content kunt toevoegen. De content moest bij Drupal 7 aangepast worden in de backend en het resultaat kon gecheckt worden in de preview. Hierna kon de content pas gepubliceerd worden. Bij Drupal 8 kan de aangepaste content gelijk gepubliceerd worden. Hierdoor gaat het aanpassen van content stuk gemakkelijker.