Wat kost een Magento 2 webshop?

De opbouw van een Magento 2 webshop

Wil jij een Magento 2 webshop die past bij jouw ambitie? Wij ontwikkelen graag een Magento 2 webshop voor jou, of nemen jouw huidige Magento 2 webshop graag over. De investering verschilt per webshop. Er zijn diverse factoren die de investering in een webshop kunnen beïnvloeden en daarvan is jouw ambitie er één. We leggen je graag uit waar die investering uit bestaat.

Basisplatform Magento 2 FRMWRK

Een vliegende start met een geoptimaliseerd Magento 2 platform

In de afgelopen periode hebben wij met ons Magento e-commerce, online marketing team én onze opdrachtgevers hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geoptimaliseerd Magento 2 platform. In dit geoptimaliseerde platform zitten verscheidene elementen die benodigd zijn om succesvol e-commerce te bedrijven. Er is daarbij veel aandacht besteed aan o.a. upsell mogelijkheden en extra converterende elementen. Het platform kent een fee van 12.500 euro zodat jij een vliegende start kunt maken. Vanuit dit geoptimaliseerde platform wordt jouw persoonlijke Magento 2 webshop opgezet en worden de aanvullende en individuele wensen ontwikkeld en toegevoegd. Denk aan een design passend bij jouw huisstijl, aanvullende maatwerkfunctionaliteiten en/of koppelingen met externe systemen. Zo creëeren we een Magento 2 webshop die past bij jouw ambities, zonder dat je vanaf scratch af aan hoeft te beginnen! 

Stap voor stap werken aan jouw ambitie

We werken aan de hand van de agile scrum methode. Dat wil zeggen dat we stap voor stap werken aan jouw ambitie. In een zogenoemde ‘sprint 0’, de voorbereidende fase, bespreken wij allereerst samen met jou wat jouw specifieke wensen zijn. Het doel van deze fase? 

Er met alle betrokken partijen voor zorgen dat zoveel mogelijk in gereedheid wordt gebracht voor realisatie en (grote) onzekerheden en risico's zoveel mogelijk worden weggenomen. Zo kunnen we je een reële inschatting en planning geven van de werkzaamheden en kan er in de realisatiefase direct worden gestart met ontwikkelen.

Tijdens dit moment is er altijd een online marketeer betrokken die meedenkt over jouw wensen, zodat de functionaliteiten ook daadwerkelijk bijdragen aan jouw ontwikkeling. Developers gaan vervolgens aan de slag om te onderzoeken wat de impact is van die functionaliteiten. Als dat in kaart is gebracht, krijg jij een lijst met daarin de besproken functionaliteiten gekoppeld aan een minimale en maximale geschatte investering. Vervolgens prioriteren wij in overleg met jou en de online marketeer vanuit een MVP (minimum viabel product) gedachte: "wat is minimaal benodigd om succesvol live te gaan?" Hierin zit een sterk advies van onze online marketeers. Hoe groot de investering uiteindelijk wordt, is afhankelijk van jouw wensen en ambitie. Voor een gedegen en gepersonaliseerde webshop is een minimale investering benodigd van plusminus 45.000 euro. In deze investering zit het opstellen van de businesscase, de sprint 0, het gebruikmaken van het geoptimaliseerde Magento 2 platform, het personaliseren van het geoptimaliseerde platform én de Magento 2 plug-ins verwerkt. Met dit platform zijn wij vervolgens in staat om samen jouw (online) ambities waar te maken!

Na de oplevering van de Magento 2 webshop zullen wij samen met jou een roadmapstrategie ontwikkelen om stap voor stap te werken aan het realiseren van jouw ambities door het platform verder te optimaliseren. In deze roadmapstrategie zit de hosting, de Service Level Agreement én de online marketingactiviteiten bestaande uit SEO, SEA, Affiliate marketing, Emailmarketing, Content creatie en Social (advertising). De minimale investering in de roadmapstrategie bedraagt 2.400 euro per maand en is gebaseerd op 24 uur arbeid per maand.

Overname en beheer webshop

Heb jij al een Magento 2 webshop, maar ben je niet tevreden met je huidige bureau? Wij nemen jouw platform graag in beheer. Voordat het platform wordt overgenomen, willen we graag weten of deze technisch in orde is. Om dit te kunnen bepalen voeren wij een betaalde technische review uit op het platform. De tijdsinvestering ligt doorgaans tussen de 24 en 40 uur arbeid. De uitkomst van deze review kent drie scenario’s, te weten:

  • Het platform is technisch niet in orde waardoor wij besluiten de webshop niet over te nemen.
  • Het platform is gedeeltelijk in orde en kan in orde worden gebracht door het uitvoeren van aanpassingen. Deze aanpassingen kunnen worden uitgevoerd door het huidige bureau of door ons. Je ontvangt vooraf een tijdsinschatting en budget t.b.v. de benodigde werkzaamheden.
  • Het platform is in orde en wij kunnen deze overnemen.

Zodra het platform is overgenomen gaat ons online marketingteam met jou aan de slag om een roadmapstrategie op te stellen. Met behulp van een sprint 0 sessie worden jouw specifieke wensen en ambities besproken en wordt de benodigde investering bepaald. 

Wil jij je (online) ambitie realiseren?

Neem dan eens contact op met:
Ronald
Managing Partner
010 8200 320