Pluimen.nl

Hét persoonlijke cadeau voor vrije tijd.

Pluimen.nl is sinds 1997 een toonaangevende partij als het gaat om belevenis-keuzeconcepten binnen de geschenkenbranche. De gebroeders Van der Pluijm hebben het bedrijf opgericht vanuit de gedachte dat een kerstgeschenk vol beleving zou moeten zijn. De leukste dingen in het leven zijn immers geen dingen!

De Pluim is een cadeaukaart, maar dan een tikkeltje anders. Het is een opvallende A4-kaart met veel ruimte voor een eigen foto en persoonlijke boodschap.

Bekijk de webshop

  • Alle items
  • CRO
  • Development
  • Content marketing
  • SEO

Bekijk via onderstaande tijdlijn onze activiteiten en resultaten die toegevoegde waarde hebben geleverd aan de ambitie van Pluimen. Selecteer hierboven op het vakgebied om te filteren.

Overall 2018

Resultaten over heel 2018

  • Meer dan 50% groei in Pluim verkopen
  • 5% meer verkeer op het Pluimen platform

Eind 2018

Interview Twinkle Magazine

Eind 2018 is het interview met Reinald Gerritsen, marketingmanager bij Pluimen en Ronald van Rooijen, managing partner bij FRMWRK in het Twinkle Magazine gepubliceerd: "Op weg naar Pluimen 3.0".

Twinkle magazine

September 2018

Livegang mega menu

Het nieuwe mega menu is live gegaan. Dit draagt bij aan een betere navigatie, linkwaarde verdeling en gebruiksvriendelijkheid op de webshop.

Juli 2018

Uitbreiding account

Het persoonlijke account van De Pluim is uitgebreid met onder andere keuzesuggesties, het toevoegen van een persoonlijke boodschap en een persoonlijke landingspagina.

Juni 2018

Personalisatie voorkant De Pluim

Deze nieuwe optimalisatie maakt het mogelijk om de voorkant van De Pluim cadeaukaart te personaliseren.

November 2017

Livegang Persoonlijke Pluim

Met de livegang van de Persoonlijke Pluim is het nu mogelijk om meerdere adressen in te voeren als afleveradres.

Augustus 2017

Livegang gecombineerde platform

In augustus zijn we live gegaan met het nieuwe gecombineerde platform. Dit betreft een combinatie van de platformen pluimen.nl en mijnpluim.nl. Op het nieuwe platform kun je De Pluim zowel kopen als verzilveren.

Drupal

Januari 2017

Realisatie MVP

Begin 2017 zijn we gestart met de realisatie fase van de MVP.

Mvp

Q4 2016

Samenwerking gestart

In mei 2016 zijn wij de samenwerking met Pluimen aangegaan. Samen gaan aan de slag met de ambitie om dé cadeaukaart voor vrije tijd te worden.

Een future proof platform

Pluimen wil mensen gelukkig maken door ze leuke dingen te laten beleven. Het is dus belangrijk dat de website aansluit op de beleving van haar klanten. We hebben daarom in overleg met Pluimen besloten om de website te ontwikkelen in Drupal Commerce (een e-commerce omgeving in Drupal 8) in combinatie met Angler 2 applicatie (headless CMS). Volgens ons was dit voor Pluimen het meest geschikte platform, omdat de content en producten naadloos met elkaar kunnen worden verbonden. Hierdoor is Pluimen in staat een uiterst rijke user experience te ontwikkelen. Er kan online sales worden bedreven op een manier die met de reguliere e-commerce oplossingen nauwelijks tot niet te realiseren is. Dat betekent dat het voor de mensen van Pluimen gemakkelijk is om de website naar wens aan te passen, als er bijvoorbeeld een tekst moet worden veranderd.

Het nieuwe concept van de Pluim moet er daarnaast voor zorgen dat de gebruiksvriendelijkheid van de website wordt geoptimaliseerd. Een future proof platform dus, één die qua design en techniek past bij de wensen en behoeften van de eindklant!

Resultaat

We hebben een gecombineerd platform ontwikkeld waarbij zowel de koper als de ontvanger van de Pluim terecht kan. Het is enorm gebruiksvriendelijk en vereist daardoor geen uitgebreide technische kennis van webshops of websites. Een eigentijds platform dat we de komende tijd gaan optimaliseren op basis van onze roadmapstrategie. 

Over de gehele piekmaand hebben we een snelheidsverbetering gerealiseerd van meer dan 150% over alle devices, waarbij op meerdere piekdagen de snelheid met meer dan 330% is versneld. Meer over deze resultaten lees je in deze blog!

Met Pluimen hebben we de tweede prijs behaald bij de Drupal Splash Awards

Wil jij ook werken aan jouw ambities?

Neem dan eens contact op met:
Ronald
Managing Partner
010 8200 320