Developers ontwikkelen graag bij ons

Wij leggen uit waarom ..

Herken jij je in onderstaande punten?

  • Laag salaris
  • Geen of slechte secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Veel overwerken
  • Veel stress
  • Weinig technische uitdaging
  • Weinig verantwoordelijkheid
  • Rommelige organisatie

Helaas horen wij bovenstaande ergernissen maar al te vaak als wij kandidaat developers op gesprek krijgen. Wij begrijpen niet dat developers – nota bene de motor van een full service internetbureau – deze zaken ervaren. Zonder developers geen websites en webshops! En neem hierbij in ogenschouw dat er in Nederland al jaren een tekort is aan (goede) programmeurs. Hoe kan het dan toch dat werkgevers voor developers zo’n slechte werkomgeving creëren? Is het misschien de bescheidenheid van developers waar misbruik van wordt gemaakt?

Wij doen het anders. Hoe dan?!

Een goed salaris

‘Goed’ is nogal subjectief. Uiteraard is het salaris afhankelijk van ervaring en functie. Jaarlijks worden onze salarissen gebenchmarkt met meer dan 100 bureaus in Nederland op basis van een onafhankelijk onderzoek vanuit onze branchevereniging Dutch Digital Agencies. 

Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

Pensioenopbouw, jaarlijkse inflatiecorrectie, reiskosten vergoeding, flexibele werktijden, kerst- en verjaardagskado's, mogelijkheden tot staand werken, BBQ’s, FiFa spelen met collega’s, darten, cursussen en trainingen, groeibonussen en een eindejaar bonus.

Géén functionering- en beoordelinggesprekken meer 

Wij doen niet aan functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ons model is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Groei jij, dan groei je automatisch in salaris. Simpel! 

Zeldzaam overwerken en geen stress

Onze zeer ervaren project en service managers houden onze klanten in toom en managen projecten en support écht goed (verhouding 1 project/service manager op 3 developers).

Onze chef verkoop en klantontwikkelaar scheppen vanaf het eerste gesprek met potentiële klanten de juiste verwachtingen. Er worden geen gouden bergen beloofd, maar er wordt in alle transparantie verteld hoe een en ander verloopt in online projecten (inclusief aannames, onzekerheden, voortschrijdend inzicht, etc).

Voldoende technische uitdaging

Wij hebben duidelijke platform keuzes gemaakt en wijken hier niet vanaf: Drupal en Magento 2. Hierin kan je je dan ook echt specialiseren. Wij gebruiken voor elk nieuw project een door ons zelf geoptimaliseerd standaard Drupal of Magento platform waarop we continue learnings uit de praktijk doorvoeren.

Wij gaan snel mee met nieuwe ontwikkelingen en zijn altijd op zoek zijn naar verbetering. Drupal 8, Magento 2, security maatregelen, deploy tools, versiebeheer systemen, issuetrackers, continuous integration en unittesting.

Verantwoordelijkheid en invloed

Iedereen bij ons heeft invloed op de begroting. Zo mogen wensen m.b.t. bijvoorbeeld cursussen en trainingen worden aangegeven, je beschikt namelijk over een opleidingspotje van 1.000 euro. Ons enige uitgangspunt hierbij is, doe wat goed is voor jezelf, je collega én FRMWRK. Wij zeggen ook weleens nee tegen, met goede argumenten uiteraard :). Dit komt bijvoorbeeld voor als er wij geen vertrouwen hebben in het behalen van de gestelde businesscase of dat wij twijfelen of wij wel de beste optie zijn voor de klant. Wij gaan voor een lange termijn relatie met de klant, maar ook met jou als developer!

Zeer gestructureerde projectorganisatie 

OTAP, versiebeheer (Git), een issuetracker die geïntegreerd is met Git en gestandaardiseerde hosting. Common sense bij ons.

Wij scrummen écht: geen vast scope, wel een vast budget en vaste planning. De klant is part of the team en iedereen in het team is verantwoordelijk voor een goed resultaat.

Wij stappen niet koud in sprint meetings met onze klanten, maar bereiden ons eerst intern goed voor, zodat sprint meetings binnen 2 uur kunnen worden afgerond en we wel beslagen ten ijs komen.

Wij houden voordat we een project aannemen altijd eerst een (betaalde) sprint 0. Doel hiervan is om tot een realistische inschatting te komen die als timebox budget gaat fungeren voor de realisatie. Aan de timebox wordt vervolgens een realistische planning gekoppeld. In sprint 0 worden voornamelijk de onzekerheden (vaak koppelingen) verder onderzocht. Dit doen we door daadwerkelijk al een Magento of Drupal omgeving op te tuigen en op deze omgeving zaken uit te proberen. Maar sprint 0 is ook bedoeld om eventuele twijfel bij het functioneren van de Product Owner en/of een klik tussen ons en de Product Owner te ervaren. Sprint 0 biedt dan ook een escape mogelijkheid voor zowel klant als onszelf om te besluiten om de realisatiefase niet met elkaar te gaan doen.

Onze klanten (de Product Owners) worden gevoed vanuit onze online marketing specialisten, die ervoor zorgen dat er zaken worden ontwikkeld die echt bijdragen aan het resultaat (leads, omzet). Dus geen zinloze functionaliteit, maar efficiënte oplossingen die zich minimaal terug betalen en dat maakt zowel de klant als ontwikkelaars blij.

Wij hebben support en projecten duidelijk van elkaar gescheiden. Er is wekelijks 1 support dag en deze support dag wordt ook des Scrums aangevlogen: klant op locatie, prio’s bespreken, inschatten en aan de slag, vaak met de klant erbij om snel te kunnen schakelen.

Tot slot kennen wij een Agile (communicatie) structuur, gebaseerd op het Spotify model. We hebben zogenaamde chapters en chapterleads die maandelijks met elkaar in gesprek gaan over hun vakgebied. Op deze manier wordt kennis gedeeld en zorgen wij ervoor dat wij iedere dag een beetje beter worden.

Wat verwachten wij van developers?

Meer dan alleen programmeren. Alles draait bij ons om ‘samen’. Klanten, project managers, service managers, online marketeers en developers denken allemaal met elkaar mee, in de breedste zin van het woord.

Wij hebben een heldere ambitie: Al onze klanten succesvol laten ondernemen op een werkplek waar wij blij van worden en onszelf kunnen ontwikkelen. Wij maken dit waar door ons iedere dag optimaal in te zetten voor de ambitie van onze klant, onszelf steeds een beetje beter te maken door te focussen op onze persoonlijke groei, open te zijn naar elkaar en onze klanten en elkaar te vertrouwen! 

Iedereen draagt zijn of haar steentje bij om te handelen in overeenstemming met deze ambitie, dus ook developers. Kortom, FRMWRK, ontwikkelt. Dus óók onze medewerkers!

Overtuigd? Of nog niet?

Neem dan eens contact op met:
Karsten
Frontend developer
010 8200 320