Developers ontwikkelen graag bij FRMWRK

Helaas horen we vaak dat developers niet krijgen wat ze willen. Wij leggen uit waarom developers graag bij ons ontwikkelen.

Herken jij je in onderstaande punten?

  • Laag salaris
  • Geen of slechte secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Veel overwerken
  • Veel stress
  • Weinig technische uitdaging
  • Weinig verantwoordelijkheid
  • Rommelige organisatie

Helaas horen wij bovenstaande ergernissen maar al te vaak als wij kandidaat developers op gesprek krijgen. Wij begrijpen niet dat developers – nota bene de motor van een online bureau – deze zaken ervaren. Zonder developers geen websites en webshops! En neem hierbij in ogenschouw dat er in Nederland al jaren een tekort is aan (goede) programmeurs. Hoe kan het dan toch dat werkgevers voor developers zo’n slechte werkomgeving creëren? Is het misschien de bescheidenheid van developers waar misbruik van wordt gemaakt?

FRMWRK geeft developers waar ze recht op hebben!

Een goed salaris

‘Goed’ is nogal subjectief. Uiteraard is het salaris afhankelijk van ervaring en functie. Daarnaast kijken wij naar salarissen die bekend worden gemaakt door het DDA (brancheorganisatie digitale bureaus) en zitten wij altijd aan de bovenkant van de salarissen die hierin worden vermeld.

Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

Maximale pensioenopbouw, maximale reiskosten vergoeding, flexibele werktijden, kerst- en verjaardagskado's, diverse ‘fit’ activiteiten, mogelijkheden tot staand werken, BBQ’s, gamen met collega’s, darten, cursussen en trainingen, jaarlijkse inflatiecorrectie, bonusregeling.

Zeldzaam overwerken en geen stress

Zeer ervaren project en service managers houden onze klanten in toom en managen projecten en support écht goed (verhouding 1 project/service manager op 3 developers).

Sales en accountmanagers scheppen vanaf het eerste gesprek met potentiële klanten de juiste verwachtingen. Er worden geen gouden bergen beloofd, maar er wordt in alle transparantie verteld hoe een en ander verloopt in online projecten (inclusief aannames, onzekerheden, voortschrijdend inzicht, etc).

Voldoende technische uitdaging

Wij hebben duidelijke platform keuzes gemaakt en wijken hier niet vanaf: Drupal en Magento. Hierin kan je je dan ook echt specialiseren. Wij gebruiken voor elk nieuw project een door ons zelf geoptimaliseerd standaard Drupal of Magento platform waarop we continue learnings uit de praktijk doorvoeren.

Wij gaan snel mee met nieuwe ontwikkelingen en zijn altijd op zoek zijn naar verbetering. Drupal 8, Magento 2, security maatregelen, deploy tools, versiebeheer systemen, issuetrackers. etc.

Verantwoordelijkheid en invloed

Iedereen bij FRMWRK heeft invloed op de begroting. Zo mogen wensen m.b.t. bijvoorbeeld cursussen en trainingen worden aangegeven, maar wordt ook gevraagd de meerwaarde ervan duidelijk te onderbouwen en uit te zoeken wat het kost (verantwoordelijkheid). De projectorganisatie mag projecten weigeren, met goede argumenten uiteraard :). Dit komt bijvoorbeeld voor als er geen vertrouwen is in de rol van de Product Owner of in het project zelf.

Zeer gestructureerde organisatie 

OTAP, versiebeheer (Git), een issuetracker die geïntegreerd is met Git en gestandaardiseerde hosting. Common sense bij ons.

Wij scrummen écht: geen vast scope, wel een vast budget en vaste planning. De klant is part of the team en iedereen in het team is verantwoordelijk voor een goed resultaat.

Wij stappen niet koud in sprint meetings met onze klanten, maar bereiden ons eerst intern goed voor, zodat sprint meetings binnen 2 uur kunnen worden afgerond en we wel beslagen ten ijs komen.

Wij houden voordat we een project aannemen altijd eerst een (betaalde) sprint 0. Doel hiervan is om tot een realistische inschatting te komen die als timebox budget gaat fungeren voor de realisatie. Aan de timebox wordt vervolgens een realistische planning gekoppeld. In sprint 0 worden voornamelijk de onzekerheden (vaak koppelingen) verder onderzocht. Dit doen we door daadwerkelijk al een Magento of Drupal omgeving op te tuigen en op deze omgeving zaken uit te proberen. Maar sprint 0 is ook bedoeld om eventuele twijfel bij het functioneren van de Product Owner en/of een klik tussen ons en de Product Owner te ervaren. Sprint 0 biedt dan ook een escape mogelijkheid voor zowel klant als onszelf om te besluiten om de realisatiefase niet met elkaar te gaan doen.

Onze klanten (de Product Owners) worden gevoed vanuit online marketeers van FRMWRK, die ervoor zorgen dat er zaken worden ontwikkeld die echt bijdragen aan het resultaat (leads, omzet). Dus geen zinloze functionaliteit, maar efficiënte oplossingen die zich minimaal terug betalen en dat maakt zowel de klant als ontwikkelaars blij.

Wij hebben support en projecten duidelijk van elkaar gescheiden. Er is wekelijks 1 support dag en deze support dag wordt ook des Scrums aangevlogen: klant op locatie, prio’s bespreken, inschatten en aan de slag, vaak met de klant erbij om snel te kunnen schakelen.

Wij doen niet aan outsourcing met alle communicatieve en interculturele frustraties van dien.

Wat verwachten wij van developers?

Meer dan alleen programmeren. Alles draait bij ons om het ‘samen’. Klanten, project managers, service managers, online marketeers en developers denken allemaal met elkaar mee, in de breedste zin van het woord. We hebben als FRMWRK bovendien een duidelijke visie en jaarlijkse (financiële) target, waar iedereen van op de hoogte is, in wordt meegenomen en invloed op mag uitoefenen. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij om te handelen in overeenstemming met de visie en target in gedachten, dus ook developers. Kortom, FRMWRK, ontwikkelt. Dus óók onze medewerkers!

Overtuigd? Of nog niet?

Neem dan eens contact op met:
Karsten
Lead Magento Developer
010 8200 320