SEA voor webshops

.

Je producten adverteren op Google. Hiermee kun je direct voor meer bezoekers en conversies zorgen op je webshop. Een kosten intensieve én effectieve methode om omzet te genereren.

Wat is SEA?

SEA is wat je adverteert op zoekmachines, in de meeste gevallen is dat Google. Je kunt namelijk ervoor kiezen om te adverteren op bepaalde zoekopdrachten die door gebruikers worden uitgevoerd. Hiermee kun je direct voor meer bezoekers zorgen op je webshop. Voor elke klik betaal je namelijk een bepaald bedrag. Het is dus een investering, maar kan ook heel veel opleveren!

Adverteerders kunnen bieden op een specifiek trefwoord of ze betalen voor klikken en vertoningen op display advertenties. Dit staat ook wel bekend als PPC (Pay-Per-Click). Hierin spelen factoren, zoals de kwaliteit van de landingspagina, de kwaliteit van de advertentietekst, evenals de relevantie van de zoekwoorden en de positieve geschiedenis van de adverteerders account, een cruciale rol bij de uiteindelijke plaatsing van tekstadvertenties of banners.

Bovenaan de advertenties van Google Shopping. Daaronder van Google Search Ads. Daarna worden pas de organische resultaten getoond.

Hoe groeit SEA jouw webshop?

Met SEA kun je inspelen op zoekopdrachten. Je kunt namelijk bepalen welke advertenties je wilt tonen bij welke zoekopdrachten. Op deze manier sluit de weergegeven advertentie perfect aan bij elke zoekopdracht. Omdat veel gebruikers producten of diensten opzoeken via Google, is dit bij uitstek een geschikt platform om te adverteren. Je betaalt hierbij enkel wanneer iemand op de advertenties klikt, of wanneer je advertenties op het gewenste platform worden getoond.

Wanneer de juiste strategieën worden toegepast, kan adverteren in zoekmachines een aanzienlijke impact hebben op het succes van een bedrijf. Als het correct wordt uitgevoerd helpt online adverteren om meer relevante bezoekers naar je webshop te leiden, wat uiteindelijk resulteert in een stijging van de omzet.


Voordelen van SEA.

In een notendop zijn dit de voordelen van SEA:

  • Gericht adverteren
  • Meer én relevanter bezoek
  • Direct resultaat
  • Je bepaalt zelf het budget
  • Inzicht op behaalde resultaten


SEA specialisten nodig?

Ons team van marketing specialisten blinkt uit in het creëren van Google Ads campagnes die de ROI maximaliseren met behoud van een goede ROAS. Bij FRMWRK zorgen we ervoor dat elke klant een op maat gemaakte SEA strategie krijgt met de gewenste resultaten van de klant in gedachten.

Ons marketingteam combineert up-to-date advertentiestrategieën en constante optimalisatie om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste doelgroep met de juiste boodschap bereikt. Wil je jouw website met slimme advertenties zo hoog mogelijk in de zoekresultaten krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Ook groeien met jouw webshop?

Zo ziet ons voortraject er uit. In 4 stappen bepaal jij of je je webshop gaat groeien bij FRMWRK.

1

Kennismakingsgesprek

Een kort gesprek waarin we kijken of we een match zijn.

2

Strategische sessie

We duiken in jouw business  en je ambities.

3

Business Case

We gaan analyseren en komen terug met een ROI.

4

Go / No go

Je krijgt een voorstel om je webshop te groeien!

Plan een afspraak