Cases overzicht

Nieuw pand en WMS voor verdere ecommerce groei

Door te investeren in een nieuw pand en een Warehouse Management Systeem (WMS) legt CROP het fundament voor verdere e-commerce expansie.

(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei

Projectoverzicht

CROP is een e-commerce bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige autolakken, NonPaint en verfproducten. Vanwege hun sterke groei hebben zij besloten om een nieuw pand te betrekken en een WMS te implementeren. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking met FRMWRK als e-commerce partner.

Het nieuwe pand van CROP.

Uitdaging

Tijdens de groei van CROP werd het bedrijf geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer en orderverwerking. 

Een van de belangrijkste uitdagingen waar CROP mee te maken had, was het gebrek aan ruimte in het huidige magazijn. De omloopsnelheid van de voorraden waren hoog. Er was simpelweg een hoge vraag naar producten, maar niet de ruimte om deze ruim op voorraad te hebben. Dus hadden ze telkens kleinere voorraden waar ze razendsnel doorheen gingen. 

Daarnaast speelde ook de behoefte aan geoptimaliseerde orderverwerking een grote rol. Het bedrijf verwerkte verschillende soorten orders op hun eigen E-commerce platform, tot afhalers en diverse marketplaces. Vanwege het hoge aantal orders en inefficiënties in orderverwerking, was er sprake van een foutmarge van 3%. Dit vereiste een gestroomlijnde aanpak om ervoor te zorgen dat alle orders op tijd en correct werden verwerkt. 

De groei van het bedrijf betekende dat het bestaande pand niet langer voldeed aan de vereisten en er behoefte was aan een grotere faciliteit om de voorraad op te slaan en efficiënt te kunnen werken. 

Een Nieuw Pand en WMS

De benadering van CROP om deze uitdagingen aan te pakken en hun e-commerce groei te ondersteunen, was tweeledig. Allereerst besloten ze om te investeren in een geavanceerd Warehouse Management Systeem (WMS) om hun orderverwerking en voorraadbeheer te optimaliseren.

Met het nieuwe WMS konden ze hun orderverwerking stroomlijnen door verschillende orderstromen efficiënt te beheren. Dit zorgde ervoor dat alle orders snel en nauwkeurig konden worden verwerkt, waardoor de klanttevredenheid verbeterde.

Het WMS bood ook verbeterd inzicht in de voorraadstand en gegevensbeheer. Door controle te krijgen over financiële cijfers en nauwkeurige voorraadinformatie konden ze beter anticiperen op de vraag van hun klanten en tijdig bijbestellen of nieuwe producten toevoegen om aan de marktvraag te voldoen.

Daarnaast besloot CROP ook te investeren in een nieuw pand. Dit stelde hen in staat om hun groeiende voorraad adequaat op te slaan en efficiënter te werken. In plaats van een pand te huren, kozen ze ervoor om hun eigen pand te bouwen en zo financiële middelen te besparen. Dit stelde hen in staat om een op maat gemaakt magazijn te creëren dat voldeed aan hun specifieke behoeften en processen.

Inpaktafels in het nieuwe magazijn.

Door te investeren in een geavanceerd WMS en een nieuw pand heeft CROP hun orderverwerking geoptimaliseerd, voorraadnauwkeurigheid verbeterd en een solide basis gelegd voor verdere e-commerce groei. 

Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat ze kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van hun klanten en de efficiëntie van hun operationele processen kunnen behouden.

Webshop en WMS

Een belangrijk onderdeel van de aanpak was de koppeling tussen Magento en het WMS. Elke bestelling die via de Magento webshop wordt geplaatst, wordt automatisch doorgestuurd naar het WMS. Dit zorgt ervoor dat het orderpickproces snel en efficiënt kan worden gestart, waardoor klanten hun producten op tijd ontvangen.

Daarnaast is er gezorgd voor regelmatige updates van de voorraadstatus in Magento op basis van de gegevens in het WMS. Op deze manier blijven klanten altijd op de hoogte van de beschikbaarheid van producten en kan CROP teleurstellingen bij het plaatsen van een bestelling voorkomen.

Bij de check-out van de webshop is er veel aandacht besteed aan het creëren van een verfijnde gebruikerservaring. Dankzij de directe koppeling met het WMS en de expertise van een UX designer is de check-out geoptimaliseerd op verschillende fronten. Zo wordt verzendinformatie rechtstreeks uit het WMS gehaald, waardoor klanten altijd de meest actuele en betrouwbare informatie ontvangen. Dit maakt het bestelproces sneller en transparanter, zodat klanten weloverwogen keuzes kunnen maken en met vertrouwen hun bestelling kunnen plaatsen.

UX optimalisaties in de checkout.

Verder zijn er UX optimalisaties doorgevoerd, waarbij de interface intuïtief is ontworpen met duidelijke stappen en overzichtelijke informatie. Dit minimaliseert afleidingen en zorgt voor een naadloze en prettige gebruikerservaring. Bovendien onthoudt de webshop onder andere de laatst gekozen verzendmethode van de klant, waardoor deze automatisch is geselecteerd bij het plaatsen van een nieuwe bestelling.

De waarde van FRMWRK komt in dit plaatje naar voren door de geïntegreerde aanpak. Door de koppeling tussen Magento en het WMS te realiseren en de check-out te optimaliseren, hebben ze een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem gecreëerd. Hierdoor kunnen bestellingen snel en nauwkeurig worden verwerkt, wat bijdraagt aan een positieve klantbeleving en tevredenheid. Wat nodig is voor de groei van CROP en hun vermogen om aan de groeiende vraag van hun klanten te voldoen.

CROP aan het woord

Door hard werken hebben we een groei doorgemaakt in ons pand in Rotterdam, waardoor we uit ons jasje zijn gegroeid. We wilden ons assortiment uitbreiden en een diepere voorraad aanleggen. Voorheen moesten we dagelijks veel bestellen om de voorraden aan te vullen en waren er veel handelingen in het magazijn. Nu ontvangen we wekelijks een pallet, verkopen we de producten en de volgende week komt er weer een nieuwe pallet. Dit heeft het verkeer in het magazijn aanzienlijk verminderd.

We merkten dat we de gewenste voorraad niet kwijt konden en wilden nieuwe producten opnemen om andere markten te bedienen en ons te onderscheiden met private label producten. Private label producten zijn voor ons tegenwoordig essentieel.

We stonden voor een keuze: linksom of rechtsom. We hadden het geluk om een moo stuk grond te kopen waar we een prachtig pand op hebben kunnen laten bouwen. We zijn in januari begonnen en in september was het klaar. We zijn van 600 vierkante meter gegaan naar 3000 vierkante meter. Met een magazijn dat vele malen groter is, moesten we ook professioneler te werk gaan. We realiseerden ons dat we een WMS-systeem nodig hadden, net zoals we een goed ERP-pakket en een goed e-commerce bureau als FRMWRK hebben.

Ronald (FRMWRK) pakt een bestelling in aan de inpaktafel.

Zo gezegd, zo gedaan. Toen we verhuisden, hadden we een achterstand van een week die we moesten inhalen. Vrienden en familie, waaronder Ronald van FRMWRK, hielpen met het verwerken van orders. We gaven Ronald een scanner, legden in een minuut uit hoe het werkte, en het werkte direct. Vanaf dag één konden we iemand een handscanner geven en uitleggen hoe het werkt. Dat toont de eenvoud van het systeem. In Rotterdam hadden we een foutmarge van 3%, nu is dat gereduceerd tot slechts 0,5%. Met hetzelfde personeel kunnen we nu aanzienlijk meer orders verwerken en maken we minder fouten.

Dexter Driessen
CROP

Wat kun jij leren van deze case?

Hier zijn 3 lessen die jij als e-commerce ondernemer of manager kunt leren van deze case:

  1. Begrijp de groeibehoeften van je bedrijf: Dexter besloot zijn eigen magazijn te bouwen omdat hij tegen zijn limieten aan liep. Hij besefte dat het huren van een pand geen duurzame oplossing was voor de groei van zijn bedrijf. Je moet de behoeften van je bedrijf begrijpen en proactief handelen om schaalbaarheid mogelijk te maken.
  2. Investeren in de juiste technologie: Dexter heeft geïnvesteerd in een goed georganiseerd magazijn en een robuust warehouse management systeem (WMS) om efficiëntie te bevorderen. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste technologische tools en systemen hebt om je bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en klanttevredenheid te verbeteren.
  3. Omring je met de juiste partners: E-commerce doe je niet alleen. Je doet het met je leveranciers, je technologie partners en -in geval van CROP- een e-commerce bureau als FRMWRK. De juiste mensen om je heen zorgen ervoor dat je ambities effectiever en efficiënter waar kunt maken.
Ronald van Rooijen van FRMWRK (links) en Dexter Driessen (rechts) van CROP.