Cases overzicht

Internationaal succes op een nichemarkt

Geeve Hydraulics
-
Geeve Hydraulics
Magento 2
platform
Exact Globe
koppeling
30.000
artikelen

Geeve Hydraulics

.
Replatforming naar Magento 2 en koppeling met Exact Globe voor technische groothandel Geeve.

De Klant.

Geeve Hydraulics, opgericht in 1996, is een technische groothandel in hydraulische slangen en componenten van gerenommeerde merken en fabrikanten zoals Parker. Geeve Hydraulics heeft meer dan 30.000 artikelen verdeeld over meerdere productlijnen en categorieën in voorraad. Alle medewerkers hebben jarenlange ervaring met hydraulische componenten en zijn en in staat te voorzien van een passend antwoord en een betrouwbare oplossing. Marktleider in een nichemarkt en zeer ambitieus; een perfecte fit met FRMWRK.

De Uitdaging.

Geeve Hydraulics wil de volgende stap maken in de groei van hun e-commerce propositie. Zij hadden al een webshop op het Magento 1 platform.

De Oplossing.

Allereerst een code review uitvoeren om te inventariseren of de bestaande webshop de ambities van Geeve Hyrdaulics voldoende kan dragen. Vervolgens zal er een sprake zijn van een deel webshop ontwikkeling gevolgd door online marketing activiteiten. Hierbij is het ook van belang dat er goed gekeken wordt naar integraties, zoals een koppeling met Exact Globe.

Het Resultaat.

Inmiddels werken we al meer dan een jaar succesvol samen. Na maanden van hard werken ging in 2019 de vernieuwde Magento 2 webshop van Geeve online. Data werd gemigreerd van het (oude) Magento 1 platform naar de nieuwe Magento 2 webshop, waaronder categorieën, producten en attributen. Zo wordt het nieuwe platform ondersteund door oplossingen zoals Sooqr, Mailchimp en Byte.

Enkele feiten over de nieuwe webshop:

  • De webshop is tweetalig (NL en EN)
  • Prijzen zichtbaar en bestellen alleen mogelijk met een account
  • Magento 2 koppeling met Exact Globe
  • Navigeren middels afbeeldingen voor betere gebruiksvriendelijkheid

Magento 2 koppeling met Exact Globe.

De koppeling met Exact Globe maakt het mogelijk om productdata, klantdata, voorraad en order op de juiste manier te ontsluiten. Bijzonder aan deze koppeling is dat elke individuele klant van Geeve korting kan krijgen per productgroep. Dit zijn zo'n 280.000 kortingsregels. Om deze korting structuur uit Exact Globe op te halen waren er aanpassingen nodig in de koppeling en Magento 2. Met deze aanpassing zorgen we ervoor dat de performance van de webshop goed blijft.

Ook groeien met jouw webshop?

Zo ziet ons voortraject er uit. In 4 stappen bepaal jij of je je webshop gaat groeien bij FRMWRK.

1

Kennismakingsgesprek

Een kort gesprek waarin we kijken of we een match zijn.

2

Strategische sessie

We duiken in jouw business  en je ambities.

3

Business Case

We gaan analyseren en komen terug met een ROI.

4

Go / No go

Je krijgt een voorstel om je webshop te groeien!

Plan een afspraak