Oomssport

Dé online schaats- en skeelerspecialist 

Klauwen uit de mouwen

Zo helpen wij Oomssport stapsgewijs aan online groei.

Schaatsen en skeeleren bij Oomssport

Oomssport is al sinds 1959 een specialist binnen de schaatssport. Met haar twee winkels - vrijwel op het ijs - in Den Haag en Leiden bieden zij het grootste assortiment topmodellen schaatsen aan van de Benelux. Met hun 60 jaar ervaring kan Oomssport met recht de (online) schaats en skeeler specialist van Nederland worden genoemd.

Bekijk de webshop

Oomssport
 • Alle items
 • CRO
 • Oomssport
 • Plug & Grow
 • SEO
 • Magento
 • Online marketing

De tijdslijn van onze samenwerking

Bekijk via onderstaande tijdlijn onze activiteiten en resultaten die toegevoegde waarde hebben geleverd aan de ambitie van Oomssport. Selecteer hierboven op het vakgebied om te filteren.

November 2020

Een geslaagde Black Friday

Black Friday biedt ieder jaar unieke kansen voor ondernemers. Ook voor Oomssport. Vergeleken met een reguliere vrijdag, werd er op Black Friday liefst 93% meer omzet gedraaid! Een groot succes dus.

Juli 2020

Koppeling met buienradar

Voor Oomssport hebben we een koppeling met buienradar geïmplementeerd. Gaat het vriezen, dan pushen wij schaatsen. Dooit het, dan is het tijd voor extra skeeler ads.

Mei 2020

Grote omzetstijging ondanks corona

Oomssport heeft in mei 2020 zo'n 290% meer omzet gedraaid dan in mei 2019. De coronacrisis doet oude hobby's herleven, daarom is skeeleren in trek. Oomssport heeft zelfs in De Volkskrant commentaar gegeven op deze hype. 

September 2020

Ruim gegroeid ten opzichte van 2019!

Bij Oomssport hebben we volle bak ingezet op SEO-optimalisaties, met als resultaat: een 41% groei ten opzichte van 2019! Ook is de organische traffic naar hun website hard gegroeid: 46% qua conversie.

November 2019

A/b-test op product detail pagina's

Er is een a/b-test uitgevoerd op product detail pagina’s, met als doel om de conversie te verhogen en de klantervaring te verbeteren. 

Juli 2019

20% meer omzet in vergelijking tot 2018 

Ondanks dat de winter dit jaar minder was, is de omzet toch met 20% gestegen!

Januari 2019

Implementatie Sooqr

De implementatie van Sooqr is een feit. De onsite search tool Sooqr biedt veel meer mogelijkheden dan andere vergelijkbare tools t.b.v. het verbeteren van conversie.

 • Sooqr is onderdeel van de bewezen Plug & Grow oplossing van het FENIX platform.

December 2018

Stijging van SEO rankings

Een stijging van 220 top 3 noteringen in Google naar 300+ top 3 noteringen in Google.

 • Resultaat: een toename van maar liefst 40%

Overall resultaten Q2 2017 - Q2 2018

Resultaten Q2 2017 - Q2 2018

 • 100% meer transacties dan in 2017
 • Het conversieratio is gestegen met meer dan 40%

Mei 2018

Magento 2 platform live

Ook Oomssport heeft ervoor gekozen om de overstap van te maken van Magento 1 naar het "bewezen Magento 2 e-commerce platform". In mei 2018 is de vernieuwde webshop live gegaan. Het platform is gekoppeld aan ShopConnector 3 voor een naadloze synchronisatie tussen kassasoftware systeem Vendit en Magento 2.

 • Gerealiseerde omzet groei + 49%
 • Gerealiseerde groei aantal orders + 39%
 • Gerealiseerde groei in conversie + 26%
 • Gerealiseerde groei in orderwaarde + 7%

Meer over Magento

Februari 2018

Hoogste maandomzet ooit!

De eerste resultaten worden zichtbaar! In de maand februari heeft Oomssport de beste omzet op de webshop ooit gedraaid. Dit is mede behaald door op het juiste moment in te spelen op de koude weersomstandigheden in deze maand.

Oktober 2017

Start online marketing

In de maand oktober zijn we gestart met onze online marketing activiteiten. In de basis zijn wij gestart met de basisactiviteiten zoekmachine optimalisatie en online advertising middels Google Adwords.

Online marketing

Periode 2014 - 2016

Gedurende de periode van 2014 tot 2016 hebben wij geen proactieve toegevoegde waarde aan de (online) ontwikkeling van Oomssport geleverd anders dan het technisch beheer van het Magento 1 platform gekoppeld aan het kassasoftware systeem Vendit.

November 2013

Livegang Magento 1

Eind 2013 is het Magento 1 platform van Oomssport live gegaan. Het Magento 1 platform is aan de allereerste versie van de in huis ontwikkelde ShopConnector gekoppeld. Een naadloze synchronisatie tussen kassasoftware systeem Vendit en de Magento 1 webshop.

 • Synchronisatie van producten & afbeeldingen
 • Synchronisatie van orders & voorraad
 • Synchronisatie van productattributen & categorien

Mei 2013

Start van onze samenwerking

In mei 2013 zijn wij de samenwerking met Oomssport aangegaan. In de basis voor de ontwikkeling van een Magento 1 webshop in combinatie met de koppeling hun kassasoftware systeem Vendit.

E-commerce zonder poespas

Ervaren professionals met hart voor Oomssport en jouw e-commerce onderneming. 

Wil jij ook werken aan jouw ambities?

Neem dan eens contact op met:
Ronald
Managing Partner
010 8200 320