Aan de slag met video

Waarom je nú aan de slag wilt met video op jouw webshop

Steeds meer online retailers krijgen de smaak te pakken en gaan aan de slag met video binnen hun platform. Een aantal van onze klanten zijn er de afgelopen maanden flink mee aan het experimenteren geweest, met verrassende conversies als resultaat.

See - Think - Do - Care: wees je bewust van zoekvragen

Een van deze klanten is Oomssport. Zij hebben de camera zelf opgepakt en maken voornamelijk how to video’s die antwoord geven op een klantvraag, zoals: ‘hoe slijp ik mijn schaatsen?’

Oomssport demonstreert hiermee slim in te spelen op de customer journey. Door jezelf bewust te zijn van de vragen die (potentiële) klanten kunnen hebben in de SEE, THINK, DO en CARE fase kun jij het perfecte antwoord geven op het juiste moment. Met de How To video’s probeert Oomssport dus niet zo zeer directe verkoop te realiseren, maar willen ze bovenal relevant zijn voor de doelgroep door interessante video’s te delen die informerend en waardevol zijn. Right place, right time, wanneer de consument het nodig heeft. En dat past natuurlijk fantastisch in deze moderne tijd.

Video in je webshop: wat zeggen de cijfers?

Dat video van waarde is voor je contentstrategie staat dus vast. Een aantal onderzoeken geven interessante inzichten:

  • Maar liefst de helft van de internetgebruikers zoekt naar een video met betrekking tot het product dat ze online willen kopen.
  • Het plaatsen van een video op een landingspagina kan de conversie verhogen tot wel 80%.
  • Al eens gedacht aan video in e-mailmarketing? Het gebruik van het woord “video” in de onderwerpregel van je e-mail verhoogde de open rate met 19% en clickthrough rate met 65% in een onderzoek.
  • Voordat er enige tekst wordt gelezen kijkt 60% van online bezoekers een video als deze beschikbaar is.

Aankoopdrempels in kaart brengen

Verkoop jij jouw producten voor 100% online? Producten aankopen via een online platform, met name de high involvement producten, kan voor consumenten best een struggle zijn. De consument leest de productbeschrijving, bekijkt de afbeelding en de reviews en moet daarmee tot een beslissing komen. Die kan feitelijk drie kanten opgaan: hij bestelt op hoop van zegen, bezoekt een andere webshop die meer informatie biedt of hij ziet er voorlopig toch maar vanaf. Maar wat nu als jij die drempel kunt wegnemen met video? In een productvideo laat je het artikel zien en bespreek je belangrijke details. In een how-to video laat je zien hoe makkelijk het product te gebruiken is, of geef je belangrijke USP’s een podium door het product te demonstreren. Denk bijvoorbeeld aan een polijstmachine van een paar honderd euro. Hoe makkelijk is de machine te bedienen? Welke slimme knoppen zitten erop die het polijstwerk nog makkelijker maken?

Van how to tot review

Ook onze klant CROP is inmiddels overtuigd van de kracht van video. Door de komst van internet te combineren met de knowhow van autolakken en NonPaint producten is hun shop inmiddels uitgegroeid tot een internationale webwinkel met meer dan 6.000 producten. CROP begrijpt de klantreis als geen ander, en dus ook de vragen en twijfels die een (potentiële) klant tijdens die reis kan krijgen. Zelf met autolak aan de slag? In een video van twee minuten legt een CROP medewerker je uit hoe je de 2k spuitbus gebruikt. De how to video heeft inmiddels al 4,6k views gegenereerd.

Daarnaast gebruiken we productvideo’s in e-mail automation. Bijvoorbeeld als iemand een spuitbus met autolak koopt krijgt deze persoon iets later een e-mail met daarin een video waarin wordt uitgelegd hoe je deze spuitbus het beste gebruikt. Zo gebruiken we video dus niet alleen op Youtube en op social media, maar juist ook op een relevant moment in de journey van de klanten. 

Google will love you too

Met videocontent kun je jouw pagina verrijken, wat een fijne uitwerking kan hebben op jouw SEO positie in Google. Bovenal vinden mobiele consumenten video fijn. Onderzoek laat zien dat consumenten op mobiel geen fan zijn van scrollen over ellenlange productteksten. Mobiele gebruikers bekijken een video dan ook sneller dan een lange tekst met allerlei specificaties.

Video’s voor jouw webshop laten maken?

Omdat we zien dat video fijne conversies oplevert willen we je hier graag bij helpen. Wil jij ook weten wat een productvideo of een how to video voor jouw webshop betekent? Er is maar een manier om erachter te komen. Let’s give video a try!

Heb je vragen over video?