Breng kleur in de tent voor meer werkplezier

Als office manager maak ik het van dichtbij mee: hoe de zaadjes worden geplant, hoe businessplannen worden gevormd, hoe onze klanten waardevolle feedback geven en we uitgroeien tot een kantoor van formaat. Het wordt steeds drukker, en dat betekent goede zaken. Het betekent ook dat het hier een steeds bontere verzameling wordt van aan elkaar geschakelde bureaus, kasten, stoelen en persoonlijkheden.

Het is hier dan wel bont, maar sfeer is er in overvloed. Verhuizen zien we dus niet zitten. Dus als je de boel op z’n kop wilt gooien, hoe vind je dan de balans tussen efficiëntie en cultuur? Als je een bonte club bent, horen er dan ook bonte kleuren op de muur? Of leidt dat teveel af? Je kantoor gezelliger maken klinkt easy-peasy, maar blijkt in de praktijk een pittige klus. Reden voor ons om afgelopen jaar een interieurarchitect te hebben ingeschakeld.

Toegegeven: een knap staaltje werk. Na een paar weken presenteerde deze specialist al de eerste tekeningen. Geen moment spijt, want het was ons meteen duidelijk dat deze interieurarchitect een gave heeft: ze ziet én creëert ruimtes die er voor ons oog niet leken te zijn. Niet alleen hebben we straks ruimere zitplekken; we mogen straks iedere dag werken in een omgeving die ook voor ons werkt. Hoewel we soms wat sceptisch waren  (maken zwarte wandkasten de boel niet te corporate en saai?) kan ik het niet ontkennen: Het werkt.

Een 8, daar doen we het voor

Bij FRMWRK willen we dat al onze medewerkers gelukkig zijn. Gelukkige mensen leveren beter werk en geven met hun enthousiasme anderen energie. Onze oude inrichting droeg daar niet langer aan bij, dat was een heldere conclusie.

Maar met de nieuwe inrichting in aantocht krijgen zowel de 8 als het werkplezier de ruimte, - daar heb ik alle vertrouwen in.

Breng kleur in de tent

Je interieur lekker ‘branded’ maken? Not so easy. Hoewel de kleuren uit je logo wellicht herkenbaar zijn voor je bezoekers is voorzichtigheid geboden. Onderzoek toont keer op keer aan dat kleuren een buitengewone invloed hebben op onze gemoedstoestand. Zo kunnen ze onze productiviteit beïnvloeden op een positieve of negatieve manier. Voor het gemak heb ik de 6 kleuren die de productiviteit op je kantoor verhogen op een rijtje gezet:

  • Oranje: geeft energie en staat symbool voor uithoudingsvermogen;

  • Blauw: werkt rustgevend, verfrissend en brengt een gevoel van sereniteit;

  • Wit: creëert in combinatie met licht een gevoel van ruimtelijkheid (goed voor de creativiteit!);

  • Rood: doet ons hart sneller kloppen, goed voor een ruimte waar bijvoorbeeld gesport wordt;

  • Geel: bevordert optimisme en positivisme;

  • Groen: beïnvloed het creatief denken sterk. Door de sterke link van groentinten met de natuur brengt deze kleur rust en sereniteit.

Onze nieuwe inrichting bestaat grotendeels uit de kleuren blauw en groen. Verfrissend en goed voor de creativiteit dus! Je zult de komende periode zien dat het beetje bij beetje wordt ingericht naar onze nieuwe kleuren. Bovenaan de blog en hieronder zie je al een impressie van hoe het gaat zijn! En, hoe vind je het?

frmwrk nieuwe visual

 

Uit je voegen aan het groeien?

Verhuizen is niet altijd de oplossing. Het ontwerp van je inrichting heeft meer invloed op succes dan op het eerste oog misschien lijkt. Betrek een specialist die het maximale uit jouw ruimte haalt, en je zult zien en ervaren dat nieuwe energie ontstaat. 

Meer weten over onze nieuwe inrichting?

Neem dan eens contact op met:
Ilona
Office Manager
010 8200 320