De kernwaarden van FRMWRK

#HRMWRK #2

In de serie #HRMWRK lees je meer over hoe het is om te werken bij FRMWRK. In #2 vragen we Managing Partner Ronald van Rooijen naar de kernwaarden van FRMWRK. 

Wat vindt FMRWRK belangrijk, voor zowel klanten als medewerkers? Maken ze de slogan ‘FRMWRK Ontwikkelt’ waar - en hoe dan? Tijd om Managing Partner Ronald van Rooijen aan de tand te voelen over de kernwaarden van FRMWRK. 

Wat zijn de kernwaarden van FRMWRK? 

“We vinden het belangrijk dat je als FRMWRK’er hier een werkplek hebt waar je blij van wordt en waar je jezelf kan ontwikkelen. Daar passen onze kernwaarden bij: open, groei, ambitie en vertrouwen.”

Op welke manier is FRMWRK ‘open’?

“Dat we open zijn, dat merk je letterlijk doordat ons kantoor volledig open is. Ik en mijn broer - ook Managing Partner - zitten tussen onze mensen en zijn altijd aanspreekbaar. Maar ook figuurlijk zijn we open. We delen alle informatie, goed en minder goed - en wanneer het zo uitkomt.

Om ervoor te zorgen dat iedereen ook op vaste momenten op de hoogte is van wat er speelt houden we elke maand een FRMWRK-update. In een uur bespreken we dan waar we staan, welke successen er te vieren zijn - zakelijk en privé en vertellen we waar we met het MT aan werken.

Collega’s kunnen het goed met elkaar vinden en dat stimuleren we ook, door onder meer samen te lunchen, een borreltje op vrijdagmiddag,  of naar Café Verhip, waar ook collega-bedrijven komen. Een aantal keer per jaar doen we leuke dingen samen. Van een Escape Room met eten en een drankje tot een schilderworkshop of lekkere lunches van bijvoorbeeld Schmidt Zeevis.  

Verder vieren we samen veel. Traditioneel vieren we Sinterklaas met surprises en hebben we een kerstontbijt met cadeaus, maar natuurlijk vieren we ook verjaardagen en successen!

Ook als klant merk je de openheid van FRMWRK. We geven open calculaties, hebben geen verborgen agenda’s en zijn transparant. We maken liever duidelijk wat klanten mogen verwachten, dan ze gouden bergen te beloven.

Klanten komen bij ons veel over de vloer en wij bij hen. Dat past bij een intensieve samenwerking zoals wij die prettig vinden.

Wat betekent ‘groei’ bij FRMWRK’?

“Groei is niet zomaar groei bij FRMWRK. We werken aan duurzame groei, zowel die van opdrachtgevers als die van onze mensen en ons bedrijf. Voor onszelf betekent het onder meer dat we geen afdeling Sales & Marketing, maar een groeiteam hebben.

Voor opdrachtgevers houdt het in dat we opdrachten altijd benaderen vanuit de gedachte: kunnen we onze waarde voor een klant toevoegen in 3 tot 5 jaar? We willen groei realiseren. Ontgroeien kan dan dus ook: als we alle doelen hebben behaald en groeien niet meer met ons lukt, dan zijn we daar eerlijk in.

Voor medewerkers werken we op veel manieren aan persoonlijke ontwikkeling en groei. We geven alle ruimte om eigen initiatief te nemen, en stimuleren het ook actief met een HR-plan dat we samen met onze mensen hebben opgesteld. Daar maken onder andere een persoonlijk groeiplan, maandelijkse groeigesprekken en groeiversnellers onderdeel van uit.”

Hoe vertalen jullie de kernwaarde ‘ambitie’ bij FRMWRK’?

“Voor onze medewerkers hebben we bij FRMWRK in plaats van het standaard functionerings- en beoordelingsgesprek elke maand een groeigesprek. Dus geen twee keer, maar twaalf keer per jaar heb je het over je ambities en doelen. Dat doen we ook lekker lean: in een tool die Learned heet leg je je doelen vast met je eigen KPI’s en kun je meteen aan de slag met wat je wil leren in webinars, tutorials en boeken.

Als FRMWRK’er heb je elk jaar een trainings- en opleidingsbudget van € 1.000,- per jaar om naar eigen inzicht te besteden. 

Daarnaast krijg je elke maand een PD-dag (personal development). Je bent die dag vrij geroosterd van werk en kunt dan alleen of in teamverband iets doen waarin je wil groeien. Dat hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn. Van Spaans leren tot schilderen, het kan als het je helpt.

Als je je ambities waarmaakt en groeit, dan belonen we je extra. Standaard hebben we een duidelijke schaal met functieprofielen en niveaus op junior/medior/senior. Iedereen groeit automatisch 3% per jaar, de inflatie nog niet meegenomen.

Voor wie uitzonderlijk presteert, of een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd, hebben we Groeiversnellers in het leven geroepen. Dat houdt in dat je structureel stijgt in salaris, of we je belonen met een bonus.

Als klant is het ook belangrijk om je ambities aan te geven. Soms is het lastig om die concreet te maken voor ondernemers, maar daar helpen we graag bij.

Op basis van de ambities maken we onze strategie en toetsen we de haalbaarheid. Vervolgens delen we de ambitie, de droom, op in jaardoelen en weten we allemaal waar we voor werken.”

Wat is ‘vertrouwen’ voor FRMWRK’?

“Voor onze medewerkers betekent vertrouwen vrijheid. Iedereen krijgt hier de ruimte om eigen initiatief te nemen. We vertrouwen ook altijd op de inschattingen van ons team. Dat geeft duidelijkheid bij onze opdrachtgevers en rust bij onze medewerkers. 

Vertrouwen ontstaat als we duidelijke afspraken met elkaar hebben, dus dat vinden we belangrijk. We spreken elkaars verwachtingen uit en houden ons aan de afspraken. Nakomen wat je belooft is heilig.

Ook voor onze opdrachtgevers is vertrouwen essentieel voor een goede samenwerking. Soms is het vertrouwen in ontwikkeling of online marketing broos geworden door eerdere ervaringen met andere bureaus. Wij raden dan altijd aan om met onze andere opdrachtgevers te spreken. Dat zijn ambassadeurs voor onze organisatie. We zijn daar heel transparant in, het vertrouwen komt dan snel terug.

Samenwerken zoals wij dat doen, lijkt op een echte relatie. We werken het liefst een aantal jaar intensief samen, dat gaat met ups en downs. Maar altijd met duidelijke verwachtingen en afspraken en een helder gezamenlijk doel voor ogen.”

Tot slot: wat maakt werken bij FRMWRK nou zo anders dan bij andere bureaus?

“Dat is denk ik niet één ding. Het is de combinatie van alles; van leuke projecten in een informele sfeer tot jezelf vrij kunnen ontwikkelen in rust en structuur.

Ik denk ook dat we een typisch Rotterdamse mentaliteit hebben die fijn werkt: niet lullen, maar poetsen. Onze locatie in het creatieve hart van Rotterdam, de Schiecentrale, is de slagroom op de taart!”

Heb je een HRM gerelateerde vraag?

Neem dan eens contact op met:
Suzanne
Talent ontwikkelaar
010 8200320