Deepdive in de technologie

#HRMWRK #1

In de serie #HRMWRK lees je meer over hoe het is om te werken bij FRMWRK.
In #1 nemen we een deepdive in technologie met Jelle den Butter, Lead Developer Drupal. 

Hoe ziet werken als developer eruit bij FRMWRK? Wat zijn de gereedschappen waar je mee werkt, welke competenties zijn handig en hoe ontwikkel je je bij FRMWRK? Tijd voor een deepdive in technologie met Jelle, Lead developer Drupal bij FRMWRK!

 

 

''Welke gereedschappen gebruiken jullie als developers?''

“Bij FRMWRK werken we met de platformen van Magento2 en Drupal Commerce.

Technisch gezien werken we voor het schrijven en editen van code met PHPStorm en Visual Studio Code, waarvan we de code toevoegen in het samenwerkingsplatform GitLab, dat ook ons versiebeheersysteem is.

Voor de planning en het projectmanagement gebruiken we YouTrack. Daarin houden we de tickets en issues bij.

Voor interne communicatie hebben we Slack. Het voordeel van Slack is dat we daar veel tools aan kunnen koppelen. Zo komen via Slack ook onder meer releases, deployments en updates binnen vanuit Gitlab. Onze geautomatiseerde tests voeren we uit met Cypress en om de snelheid te testen raadplegen we Google PageSpeed Insights.” 

 

 

''Welke competenties moet je hebben als developer bij FRMWRK?''

“Qua soft skills denk ik vooral aan enthousiasme. We zijn als bedrijf heel toegankelijk en informeel voor klanten. We denken mee, je moet dus ook assertief kunnen zijn en iets durven te bespreken met klanten. Daarnaast is flexibiliteit handig voor je eigen planning en om te werken voor verschillende klanten. Als developer is het ook handig als je creatief bent. We bouwen maatwerk, dus is het goed als je out-of-the-box kunt denken.

Je moet kennis hebben van de meest gebruikte standaarden; in ons geval van PHP, HTML, CSS, Javascript, Jamel en JSON.

Kom je bij ons solliciteren, dan doe je geen test maar werk je bij ons mee aan een intern project. Zo leren we je beter kennen en letten we er onder meer op of je je snel aanpast, leergierig bent, object georiënteerd kunt programmeren, kunt denken in componenten, kunt structureren en consistent werkt.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat je met die competenties succesvol bent en blijft. De techniek, de tools, de platforms; die veranderen de komende jaren natuurlijk, maar de competenties niet verwacht ik.”

''Wat is het belangrijkste om te slagen als developer denk je?''

''Het allerbelangrijkste is om plezier in je werk te hebben. Plezier maakt het makkelijker om je te blijven ontwikkelen en daarmee komt FRMWRK als bedrijf ook verder. Heb je plezier in wat je doet, dan is jezelf uitdagen en ontwikkelen ook leuker. 

FRMWRK faciliteert plezier en ontwikkelen op meerdere manieren. Onder meer met groeigesprekken. Niet één keer per jaar, maar elke maand bespreek je je ervaringen en wat je ambities zijn. FRMWRK helpt je dan ook echt om die waar te maken. Zo heb ik pas een workshop Effectief Coachen gevolgd en start ik met Timemanagement.''

 ''FRMWRK Ontwikkelt. Hoe merk je dat als developer?''

“Ik werk actief aan mijn eigen ontwikkeling, samen met FRMWRK - onder meer in groeigesprekken en op Personal Developmentdagen. Maar ook in mijn dagelijkse werk. Je krijgt de vrijheid om kansen te pakken. Je hebt wel eigen initiatief nodig, maar dan kan er heel veel. Zo heb ik zelf de lead genomen in techniek, architectuur en processen. Ik kreeg er de ruimte voor om mezelf die richting op te ontwikkelen en ik heb de kans gepakt. En ik ben nog niet klaar!”
 

Heb je een vraag voor Jelle?

> stuur je vraag naar jelle@frmwrk.nl

 

Heb je een HRM gerelateerde vraag?

Neem dan eens contact op met:
Leona
HR Assistent
010 8200 320