Dion Fokkema van Parfum.nl over zijn samenwerking met FRMWRK‍.

Bijgewerkt:

27/1/2020

Contents
Interview met opdrachtgever Dion Fokkema van Parfum.nl

“Ik zit al ruim 20 jaar in het vak. Veel e-commerce bureaus waar ik mee heb gewerkt denken in grote projecten, vaste uren en welke problemen zich zouden kunnen voordoen, die lang niet altijd hoeven optreden. FRMWRK heeft mij verrast met hun flexibele en pragmatische werkwijze. Ze schakelen supersnel, zonder daarmee de kwaliteit en veiligheid uit het oog te verliezen. Dat bevalt me wel.”

Van scepsis naar succes

Dion Fokkema is namens zijn bedrijf Brandley de E-commerce Consultant voor Parfum.nl, dat in de zomer van 2019 werd overgenomen. FRMWRK ontwikkelde samen met Parfum.nl de nieuwe Magento 2 webshop.

“Wij kwamen in augustus vorig jaar in contact met FRMWRK, omdat de vorige eigenaar van Parfum.nl al met FRMWRK werkte. Ik was eerst sceptisch en dacht niet dat FRMWRK de partij zou zijn waar we mee verder gingen. Ik heb zelfs een ander bureau overwogen waar we de code hebben laten toetsen. Dat zag er goed uit en ondertussen heeft FRMWRK mij meer dan genoeg bewezen dat ze het kunnen.”

Parfum.nl  biedt 15.000 artikelen aan in haar- en huidverzorging, cosmetica, make-up en parfums. De vorige webshop was verouderd en met name de conversie op mobiel was slecht. Dion: “Sinds oktober draait de nieuwe webshop dankzij FRMWRK goed en snel op Magento 2 en is de conversie meer dan verdubbeld. Vooral op mobiel, maar zelfs ook op desktop.”

Klein en krachtig

Dion Fokkema heeft ruim 20 jaar ervaring in e-commerce en werkte al met veel andere, grotere bureaus samen. Een kleiner bureau zoals FRMWRK met een omvang van ± 25 medewerkers had in eerste instantie niet zijn voorkeur. “Het gevaar van een bureau met deze omvang vind ik dat er vaak te weinig kennis wordt gedeeld en dat je langer moet wachten op sprints, vanwege de ogenschijnlijk lagere development capaciteit.”

Ik ben verrast door de kracht van dit compacte team

FRMWRK bewees Dion het tegendeel. “Ze hebben me verrast! Omdat ze wat compacter zijn, kunnen ze juist supersnel schakelen. Vaak zie je dan dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en veiligheid, maar niet bij FRMWRK. Ze werken heel flexibel. Als opdrachtgever zit je niet meteen vast aan een minimaal aantal uren of een groot project. FRMWRK start lean en ontwikkelt van daaruit door. Ze doen het gewoon. Ik was in het verleden niet altijd even blij met scrum als werkwijze, want ook dan zit je vaak vast in een stramien. Maar FRMWRK houdt juist ruimte om ad hoc zaken op te lossen. Ze werken volgens scrum, maar gaan er pragmatisch mee om.”

Muhammed Aydogan
Marketing Specialist

Ken jij ons team al? Check hier al onze specialisten!

FRMWRK Podcast

In de podcast Op Weg Naar 20 Miljoen bespreken we elke week manieren om je webshop te groeien! Luister je mee?

Podcast
Ondernemen
HRMWRK
Webshop Ontwikkeling
Online Marketing
ROI Strategie