Drupal Jam 2015: The week after

Vorige week was FRMWRK met vier man sterk aanwezig op de Drupal Jam 2015. Was het een succes? Jazeker! Was er genoeg te eten en te drinken? Echt wel! Gaan wij volgend jaar weer? Uiteraard! Aan mij de eer om even een korte re-cap te doen van onze bevindingen.

Welke sessies staan ons het meest bij?

  • Keynote: Opkomst van platformecomie door Marco Derksen
  • Grunt: The javascript task runner door Jeroen Bijl
  • Drupal Flight Control door Reinier Vegter
  • Keep it Simple, Stupid door Stephen Hay
  • Continues Integration door Bas van der Heijden
  • Dries Q&A
  • Keynote: <picture> and friends HTML responsive images door Bruce Lawson

De highlights per sessie

Keynote: Opkomst van platformecomie door Marco Derksen
Marco maakte mooi inzichtelijk hoe zeer jonge bedrijven zich in een zeer korte tijd naast de oude garde hebben weten te positioneren door de komst van digitale media. Tevens stelde hij een kritische maar zeer interessante vraag waar de drupal.org nu precies voor staat.

Grunt: The javascript task runner door Jeroen Bijl
Naast de vele dingen die je met deze task runner kunt doen is vooral interessant dat je met GRUNT veel onder één dak hebt (SASS, LiveReload, Compressen, Sourcemaps, etc.). Daarnaast werd er even ingezoomed op hoe GRUNT zich verhoud t.o.v. GULP, de samenwerking met Drush, en onder andere het onderscheid die je kunt maken bij het runnen van deploy tasks (bv. compressed compile en uglifeye op demo en live).

Drupal Flight Control door Reinier Vegter
Door middel van een dashboard is het beheer van zaken zoals updates, deploys en dergelijke een stuk eenvoudiger en inzichtelijk te maken.

Keep it Simple, Stupid door Stephen Hay
Stephen maakte met verschillende slides duidelijk hoe bepaalde functionele- en design keuzes leiden tot vervelende usability issues waar de eindgebruiker niet blij van wordt. Door vanuit het denkproces alles ten alle tijden zo simpel mogelijk te houden kom je uiteindelijk tot betere oplossingen.

Continues Integration door Bas van der Heijden
Bas had een mooie sessie waarin hij inging op het voorkomen van code eilanden door middel van continue synchroniseren van development omgevingen door middel van automatisch testen, builden en deployen.

Dries Q&A
Vanuit de zaal werden er verschillende vragen afgevuurd op Dries waarbij hij onder andere stil stond bij de openstaande issues voor Drupal 8. Daarnaast werd vanuit de zaal de vraag van Marco Derksen uit de zijn eerdere keynote aangehaald. Dries gaf hier bij aan dat onder andere de innovatieve oplossingen vanuit de community één van de pijlers is.

Keynote: <picture> and friends responsive images door Bruce Lawson
Een zeer waardige afsluiter van de dag werd verzorgt door Bruce Lawson. Met veel humor en zeer duidelijke slides ging hij in op het html element <picture> en hoe je hier mee om kunt gaan over alle verschillende apparaten waarop het geserveerd wordt. Zelfs Johan kreeg hierdoor zin om te gaan front enden (Johan zijn rol binnen onze organisatie is project manager).

Al met al een zeer geslaagde dag waarin er nog zat hapjes en drankjes zijn genuttigd (afterdrinks sponsered by FRMWRK) tijdens het napraten.

Op naar Drupal Jam 2016!!!

Neem dan eens contact op met:
Nick
UX specialist
010 8200 320