Drupal Splash Award 2019

voor FRMWRK & SIMgroep

De ‘Splash Awards’ zijn prijzen voor de beste Drupal-projecten van Nederland en Vlaanderen. Donderdag 27 juni jl. mochten we onze eerste Drupal Splash Award 2019 in ontvangst nemen met ons werk voor SIMgroep.

Alsof het was voorbestemd, toverde Hans Kazàn ‘Simsalabim’ de award voor SIMgroep uit de hoge hoed in de Fabrique in Utrecht. Voor de 5-koppige jury was het geen hocus pocus. Ze gaven onze inzending een 7,8 met als toegift: “Een indrukwekkend staaltje techniek. Het resultaat is een goede informatieve website.” 

Eerste prijs in de categorie Overheid

De juryleden beoordeelden alle inzendingen vanuit hun eigen expertise op 5 criteria: concept/strategie, design/UX, technologie, business case en de waarde voor de community. FRMWRK kwam met SIMgroep als winnaar uit de bus. Andere genomineerden in de categorie Overheid waren o.a. de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant van Cipix, DvG Authentication eIDAS van ezCompany en het Raadsleden Dashboard Gemeente Rotterdam van Atom.

Het winnen van deze award is het resultaat van ons harde werk in de afgelopen periode. Samen met FRMWRK én onze klanten hebben wij ons nieuwe CMS op basis van Drupal echt onderscheidend weten te maken. Dat dit door de Drupal community op deze manier erkend wordt, is voor ons een fantastisch compliment, aldus Twan Meijerink, product owner bij SIMgroep.

Driemaal is scheepsrecht! Na twee jaar op rij een tweede prijs te hebben gewonnen zijn we enorm blij met deze eerste prijs. Dit is het resultaat van een hechte samenwerking tussen ‘partners’. Beide teams hebben in het afgelopen jaar hard en zeer intensief samengewerkt om dit unieke platform neer te kunnen zetten. In één woord: trots!, aldus Ronald van Rooijen, Managing Partner bij FRMWRK.

SIMgroep: maakt het miljoenen mensen makkelijker online.

De grootste truc van ons Drupal-project voor SIMgroep is de eenvoud. 
SIMgroep helpt lokale overheden om hun online dienstverlening te optimaliseren, zonder enorme investering in tijd of geld. In slechts 10 weken heeft SIMgroep de website van een opdrachtgever up-and-running. De ambities zijn dan ook hoog: binnen 3 jaar wil SIMgroep meer dan 200 overheidsinstanties hebben geholpen. 

Voor SIMgroep ontwikkelden we met FRMWRK een solide technisch platform, waarin we de krachten van drie systemen hebben gebundeld: Drupal als contentsysteem, React voor de interface en GraphQL voor de zoekfunctie. Het resultaat is een stevige basis met de vrijheid om het flexibel in te richten. 

Het nieuwe platform werpt zijn vruchten af met een 100% succesratio: 
SIMgroep leverde tot nu toe al meer dan 20 oplossingen, allemaal binnen budget en scope en met een zeer hoge klanttevredenheid als gevolg.

Voorbeeld zien? Bekijk de website van de gemeente Roerdalen.

Bekijk de winnende case

Over de Splash Awards

Splash Awards wil Drupal-leveranciers en -developers die buitengewone prestaties leveren op een voetstuk zetten, Drupal promoten en nieuwe talenten aantrekken voor de Drupal-community. Sinds 2014 reiken ze jaarlijks prijzen uit aan de beste Drupal-projecten en -bijdragen.