Een maandelijks feestje voor je brein: Personal Development Day

Deuren dicht, ogen open voor alles wat je wilt ontdekken. Dat is zo’n beetje de strekking van Personal Development Day bij FRMWRK. Zie het als een maandelijks feestje, maar dan serieus. Eén dag per maand - de laatste donderdag - waarop je volledig bent vrijgeroosterd van al je maandelijkse werkzaamheden. Waarom? Om te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. Om te onderzoeken wat je graag wilt weten. Om jezelf uit te dagen in je kunnen. En bovenal: om het bedrijf samen naar een volgend niveau te tillen.

Persoonlijke ontwikkeling is zakelijke ontwikkeling. En daarom hoef je op deze dag niet per se met je hoofd de vakliteratuur in. Of je nu geïnteresseerd bent in de nieuwste Drupal technieken, leiderschapsontwikkeling of gezondheid; het straalt altijd af op jou als persoon. En dús op het bedrijf. Mijn interesse ging uit naar React, een javascript library voor gebruikers interfaces. In eerste instantie vanuit eigen interesse, en wie weet relevant voor de toekomst.

Dit betekent personal development

Eerlijk, het woord ‘personal development’ lijkt vandaag de dag een modewoord (en wellicht dus ook een jeukwoord). Maar de waarde van het begrip hangt puur af van hoe je er in de praktijk invulling aan geeft. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent bij ons: uit je alledaagse werkzaamheden stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Groeien als persoon en als professional doe je niet met wat slimme tips of trucs. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf, of je nou werkt aan je kennis van Magento, leiderschapskwaliteiten, communicatievaardigheden, of Drupal. En daarom schreef Ronald recent over deze sleutel tot succes.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Stand-up meeting

Nadat iedereen binnen was en zijn mail bekeken had, startten we met een bedrijfsbrede stand-up meeting. Zo hoort iedereen van elkaar welke persoonlijke interesses en ontwikkelingen op de kaart staan. Iedereen koos een ander onderwerp. Des te verrassend vond ik het om te zien hoeveel mensen interesse hadden in mijn onderwerp en in de uitkomsten van mijn verdieping.

Aan de slag

Na de stand-up meeting gaat iedereen aan de slag met zijn of haar eigen onderwerp. De een leest een boek, de ander kruipt achter de PC of kijkt een tutorial. Omdat iedereen is vrijgeroosterd ontstaan er ook een nieuw fenomeen: mensen die normaal niet met elkaar in een team samenwerken gaan met elkaar sparren. En daarom ontstaat er een teambuilding-like sfeer die iedereen motiveert om het beste uit de dag te halen.

Afsluiting

Iedereen kwam bij elkaar voor een recap. Vragen als ‘wat heb je ontdekt?’ en ‘wat wil je hiermee gaan doen?’ passeerden de revue. Duidelijk wordt ook welke kansen er zijn voor de organisatie en onze opdrachtgevers. Die kansen kunnen uit allerlei hoeken komen. En dat maakt zowel de dag als het bedrijf zelf verrassend.

Vandaag hebben wij weer een Personal Development Day. En, wat ga jij deze maand doen om de ontwikkeling van jouw medewerkers en organisatie te vrij baan te geven?

Meer weten over Personal Development Day?

Neem dan eens contact op met:
Stefan
Frontend developer
010 8200 320