Blog overzicht

Groeien vanuit hoofd en hart.

Alles wat je aandacht geeft dat groeit. Dat geldt voor thema’s als innovatie, waardecreatie en service, en is voor medewerkers niet anders. Remco is intern met ons gaan onderzoeken hoe wij allen tegen FRMWRK aankijken. Waarover zijn we het met elkaar eens? Op welke dimensies bevinden zich de verschillen?

Bijgewerkt:

November 22, 2017

(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
Contents

‘Duurzaam groeien, hoe doen wij dat bij FRMWRK eigenlijk?’

Deze vraag stelde ik mijzelf nadat ik op LinkedIn een artikel las over duurzame groei binnen een organisatie. Hot topic, dacht ik. Want waar vroeger productiviteit en winstoptimalisatie de speerpunten waren binnen een bedrijf, lijkt de aandacht steeds meer te verschuiven naar de menselijke factor. Toch zijn wij bij FRMWRK vooralsnog behoorlijk prestatiegedreven; cijfers, tijdsinvesteringen en teamprestaties zijn belangrijke graadmeters. Getriggerd door de boodschap van het artikel besloot ik de schrijver te contacteren, Remco Hopmans van Peekaboo Consultancy . De klik met Remco maakte dat we met elkaar aan de slag zijn gegaan. Een logische keuze voor ons. Immers, onze hele filosofie draait om ontwikkeling.

Voedingsbodem

Alles wat je aandacht geeft dat groeit. Dat geldt voor thema’s als innovatie, waardecreatie en service, en is voor medewerkers niet anders. Remco is intern met ons gaan onderzoeken hoe wij allen tegen FRMWRK aankijken. Waarover zijn we het met elkaar eens? Op welke dimensies bevinden zich de verschillen? Als management bleken wij wat kritischer te zijn dan de meeste medewerkers ten aanzien van een aantal zaken. Er waren echter ook veel overeenkomsten. Gekeken naar verbeterpunten noemden medewerkers dezelfde punten als wij. Uren effectief inrichten? Check. Resultaat continu in het vizier? Check. Maar wat doen we nu écht om ruimte te creëren voor waardecreatie en innovatie? Het bleek volgens iedereen een aandachtspunt. Op basis van Remco’s advies is een traject uitgestippeld met aandacht voor de innovatiekant door een focus op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. We gaan dus meer nadruk leggen op een mensgedreven invalshoek: wanneer je mensen de ruimte geeft om zich te ontwikkelen komen daar inzichten uit voort die zowel henzelf als klanten én FRMWRK naar een hoger niveau tillen. Op alle fronten wordt gewerkt aan het behalen van dit doel. Zo is mijn eigen focus en opdracht binnen de organisatie verlegd van ‘sturen’ naar ‘faciliteren’.

Remco over duurzame ontwikkeling

“Leidinggevenden hebben van nature de aard om dingen onder controle te willen houden. Ik noem dat managers. Maar managen werkt in feite averechts; je moet gaan leiden. Als leider bepaal je de richting, maar laat je de invulling aan de mens over. De waarde van een leider zit ‘m in zijn of haar inspirerend, richtinggevend en faciliterend vermogen richting medewerkers.

In het geval van FRMWRK hebben twee broers de leiding. Zij werken beiden actief mee aan het realiseren van omzet en zijn verhoudingsgewijs minder gefocust op het werken aan de organisatie. Daarover ben ik met ze in gesprek gegaan. Met focus op rendement is in basis niets mis. Sterker nog, je hebt deze focus nodig. Het gaat echter om de balans met de menselijke kant. Thomas gaat zich nu meer vrij maken om innovatie vanuit het interne hart te realiseren door medewerkers te betrekken in besluitvorming en beslissingen. Verandering komt vaak vanuit het management en de directie. Maar het moet vooral geen management- en directiefeest worden. Want de kracht van groei en ontwikkeling zit in het benutten van de collectieve potentie van alle medewerkers en de wijze waarop zij aan de slag gaan met zaken die beter kunnen. Idealiter voelen medewerkers zich geroepen om deel te nemen aan een werkgroep. Iemand ongevraagd benoemen tot lid van de werkgroep heeft geen zin. Je kunt het ook omdraaien: Wie zou het leuk vinden om mee te denken hoe we deze zaken in de toekomst beter kunnen organiseren?

FRMWRK staat ervoor open om het anders te doen. Zij behouden hun resultaatgedreven focus, maar leren nu medewerkers te bekrachtigen om zichzelf én de organisatie te ontwikkelen. Zij creëren zo een werkklimaat dat garant staat voor duurzame groei en blije medewerkers”

Hoe verhoudt de balans tussen resultaat en blije medewerkers zich binnen jouw organisatie? Welke betekenis geef je aan duurzame groei? Ik hoop dat dit blog je heeft mogen inspireren om het beste uit je organisatie te halen, voor nu én de toekomst.

Blog Categorieën

Thomas van Rooijen
Managing Partner

Ken jij ons team al? Check hier al onze specialisten!

FRMWRK Podcast

Op Weg Naar 20 Miljoen is onze e-commerce podcast waarin je leert betere beslissingen te maken in jouw online groei.

Podcast
Ondernemen
HRMWRK
Webshop Ontwikkeling
Online Marketing
ROI Strategie