Hybride werken

Het nieuwe hybride werken

#HRMWRK12: De omschakeling naar hybride werken en de ervaring van onze FRMWRK'ers

In de serie #HRMWRK lees je meer over hoe het is om te werken bij FRMWRK. In blog #12 van onze reeks lees je de ervaring van twee FRMWRK’ers. Zij vertellen je meer over de omschakeling naar hybride werken en hoe zij het hybride werken op dit moment ervaren. Ook lees je hier de ervaring van de Application ‘Book My Desk’, waarmee onze FRMWRK’ers snel en gemakkelijk hun werkplekken kunnen reserveren.

 

 

Vanaf medio maart 2020 moest iedereen noodgedwongen vanuit huis gaan werken. Toen ons kantoor in de zomer van 2021 weer openging, bleek dat de meeste FRMWRK’ers de thuiswerk-flexibiliteit er graag in wilde houden. Dit kwam mede doordat de FRMWRK’ers ontdekt hadden hoe fijn het kon zijn om thuis te werken. Thuiswerken betekent immers meer vrijheid en minder reistijd. Door deels thuis te werken hebben de FRMWRK’ers namelijk de mogelijkheid gekregen om alleen op dagen met minder spitsdrukte naar kantoor te komen. Hierdoor bespaart elke FRMWRK’er tijd. En daarmee blijft er ook tijd over voor dingen die belangrijk zijn voor onze FRMWRK’ers. Toch zijn er ook FRMWRK’ers die liever naar kantoor gaan. De voornaamste reden? Gezellig onder de mensen zijn en even een collega op de schouder kunnen tikken wanneer zij een vraag hebben. Kortom: elke FRMWRK’er heeft een eigen werkstijl ontwikkeld. Mede hierdoor hebben wij ons kantoor in een nieuw jasje gestoken: van 30 vaste werkplekken naar 16 flexibele werkplekken waarbij elke FRMWRK’er een werkplek kan reserveren om op kantoor te werken wanneer zij dit willen. Wil je weten hoe de FRMWRK’ers het hybride werken ervaren en ben je benieuwd hoe de Application ‘Book My Desk’ bevalt? Lees dan gauw verder!

 

Hoe bevalt het hybride werken?

Wouter – CRO Specialist

‘’Toen ik in dienst kwam bij FRMWRK ontstond er eigenlijk al heel snel de mogelijkheid tot hybride werken. Sindsdien ben ik helemaal gewend aan het idee en vind ik de hybride vorm van werken erg fijn. Dit komt voornamelijk doordat ik het fijn vind dat ik voor mijzelf kan bepalen of het nodig is om naar kantoor te komen. Als ik bijvoorbeeld geen belangrijke afspraken heb op een dag, neem ik het besluit om vanuit huis te werken, zodat ik mij goed kan focussen. Daarnaast kan ik bijna een uur later opstaan in de ochtend en hoef ik geen rekening te houden met reistijd. Hierdoor bespaar ik ontzettend veel tijd. Door deze redenen heb ik gekozen om primair vanuit huis te werken, dit betekent dat ik drie dagen thuis werk en twee dagen op kantoor. Dit bevalt mij goed, al moet ik zeggen dat ik het ook nog wel eens afwissel’’.

Karsten – Magento Lead Developer

‘’De hybride vorm van werken bevalt mij goed en ik vind het fijn dat deze mogelijkheid er is. Daarom heb ik ook aangegeven dat ik twee dagen vanuit huis wil werken. Dit scheelt ook weer een hoop reistijd, dat merk je echt. Ik hoef niet ver te reizen, maar op een dag is het toch gauw anderhalf uur. Wel vind ik het fijn dat ik weer op kantoor kan werken. Soms ga ik zelfs meer dan drie dagen naar kantoor, maar dat ligt er nog weleens aan. Als ik vanuit huis werk, kan ik mij goed focussen, maar ik ben toch liever wat vaker op kantoor’’.

Dankzij de app ‘Book My Desk’ kunnen alle FRMWRK’ers in wisselende samenstelling op kantoor komen werken. Hoe bevalt de Application?

Wouter – CRO Specialist

‘’De Application bevalt goed. Het is erg fijn om een plek te kunnen reserveren, zodat je zeker weet dat je op kantoor kan werken wanneer je dit wilt. Wat ik vooral leuk vind is dat je via de Application kan zien welke collega’s op kantoor zijn. Als mijn favoriete collega’s aanwezig zijn heb ik nóg meer zin om naar kantoor te gaan’’.

Karsten - Magento Lead Developer

‘’Ik vind de Application fijn om mee te werken. Wat ik wel jammer vind is dat ik iedere week opnieuw mijn dagen moet inboeken. Het liefste zet ik al mijn dagen al standaard in de app, maar helaas is deze optie er nog niet. Op dit moment is het gelukkig nog niet zo druk op kantoor dat iemand mijn plek inneemt, hierdoor kan ik gelukkig toch nog altijd een plekje bemachtigen’’.

Meer weten over onze HRMWRK Gids?

Neem dan eens contact op met:
Suzanne
Talent ontwikkelaar
010 8200320