Blog overzicht

Mijn tips en inzichten voor persoonlijke ontwikkeling.

Ruim 3,5 jaar geleden maakte ik mijn entree bij FRMWRK. Ik solliciteerde destijds op de functie van lead developer. Maar na een goed gesprek met het management trok ik voor mezelf de conclusie: 'dat kan ik nog niet'. Gelukkig werd me de kans geboden op een functie in te stappen die wél veilig voelde.

Bijgewerkt:

August 23, 2017

(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
Contents

Ruim 3,5 jaar geleden maakte ik mijn entree bij FRMWRK. Ik solliciteerde destijds op de functie van lead developer. Maar na een goed gesprek met het management trok ik voor mezelf de conclusie: 'dat kan ik nog niet'. Gelukkig werd me de kans geboden op een functie in te stappen die wél veilig voelde. En dus begon ik mijn carrière hier als senior developer.

Met de tijd leerde ik wat er binnen de context van een lead developer wordt verwacht. Het bleek een noodzakelijke, sturende kracht naar de developers te zijn. Een meedenker in diverse processen van de bedrijfsvoering: de verbindende schakel tussen techniek en management. De rol van lead developer kan bij iedere organisatie anders zijn. Ik trok uiteindelijk de conclusie dat de rol veel beter bij me paste dan ik aanvankelijk dacht. En dus maakte ik alsnog de overstap. In de ontwikkelingsreis tussen de twee functies hebben zich tal van leermomenten voorgedaan. Ik heb mezelf beter leren kennen. Mijn boodschap aan jou? Ook jij hebt je persoonlijke ontwikkeling voor het grootste deel in eigen handen.

Mijn tips en inzichten

1. Volg je eigen gevoel

Waar voel jij je comfortabel bij, en waarbij (nog) niet? Toen ik bij FRMWRK aan de slag ging vond ik de functie waarop ik gesolliciteerd had gevoelsmatig wat te hoog gegrepen. Daarom besloten we gezamenlijk dat ik als senior developer zou beginnen. Zo had ik niet alleen het gevoel dat de functietitel écht recht deed aan mijn vermogen (en vice versa), ik had bovenal een prachtig doel om naar uit te kijken. De volgende stap op de carrièreladder binnen FRMWRK had ik immers al in het vizier.

2. Leren van anderen? Dat doe je ook ná werktijd.

Nieuwe inzichten en learnings doe je niet alleen op de werkvloer op. Ook in de persoonlijke sfeer valt er veel te leren. Zo heeft mijn vrouw weliswaar een totaal andere functie, maar we kunnen elkaar een goede spiegel voorhouden.

3. Hier en nu

Met regelmaat krijg ik te horen dat ik ‘van nature mindful ben’. Dat klopt wel, want ik leef echt in het hier en nu. Anders gezegd: Ik maak me niet zo druk over wat er in de toekomst kan gebeuren, noch over wat er in het verleden gebeurd is. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een mindere dag, maar het is de kunst om van iedere dag een leuke dag te maken. Die denkwijze helpt je om op ieder moment het beste van iedere situatie te maken, - en natuurlijk het beste uit jezelf te halen.

Heb jij ook groei- en bloeiplannen? Mijn advies aan jou is om vooral dicht bij jezelf te blijven en goed naar jezelf te luisteren. Duw jezelf niet in een rol waarin je niet past. Ook niet wanneer anderen dat van je verwachten. Ik adviseer je om in samenspraak met de organisatie te bepalen welke groeikansen er zijn. Zo kan ook jij die stip op de horizon zetten.

Blog Categorieën

Ivo Andriessen
QA Specialist

Ken jij ons team al? Check hier al onze specialisten!

FRMWRK Podcast

Op Weg Naar 20 Miljoen is onze e-commerce podcast waarin je leert betere beslissingen te maken in jouw online groei.

Podcast
Ondernemen
HRMWRK
Webshop Ontwikkeling
Online Marketing
ROI Strategie