Ontdek de kracht van video: vier tips zodat je snel aan de slag kunt!

Ben jij al overtuigd van het effect van online video? Wij zeker! Het is een fantastisch middel om het resultaat van jouw contentstrategie te boosten. En omdat de cijfers er niet om liegen, heb ik ze voor het gemak voor je op een rij gezet.

De laatste videostatistieken:

  • De aanwezigheid van een video op een landingspagina kan de conversie met 80% verhogen;
  • 52% van de marketing-professionals noemt video de beste content voor rendement;
  • Social video genereert gemiddeld 1200% meer shares i.v.t. een combinatie van tekst en afbeeldingen.
  • Online shoppers kopen bijna twee keer zo snel het product als ze een video hebben gezien;
  • Circa vier maal zoveel consumenten kiezen video boven tekst om productinformatie tot zich te nemen;
  • 52% van de consumenten zeggen dat video ze zekerder maakt van hun aankoopbeslissing.

(bron: https://www.marketingfacts.nl/berichten/28-redenen-video-marketing-2018)

Aan de slag dus! Wat heb je nodig?

Wie denkt dat een joekel van een camera en een compleet geluidsteam nodig zijn voor een goede online video heeft het mis. Met de laatste smartphone camera’s kun je tegenwoordig geweldige opnames maken. Misschien niet zo gelikt als een cameraman ‘m voor je zou schieten, maar des te authentieker. De waarde van de inhoud is tenslotte belangrijker dan de details in de afwerking. Met een statief voor je smartphone camera en een clip-on microfoontje ben je voorzien van stabiel beeld en professioneel geluid. Tot slot moet de video natuurlijk gemonteerd worden. Daar zijn legio gratis programma’s voor beschikbaar, zoals Windows Moviemaker en iMovie voor de Apple fans onder ons. De programma’s zijn bovenal laagdrempelig in gebruik zodat je super easy aan de slag kunt.

Online resultaat met video: vier slimme tips

1.    Maak een video niet te lang. Gemiddeld is een video van één tot anderhalve minuut ideaal. Daarmee speel je perfect in op de gemiddelde concentratiespanne van een volwassene. Maak je de content speciaal voor social media? Dan mogen de filmpjes nóg korter; ‘snackable’ video werkt in dat geval het best.

2.    Zorg dat je de essentie van je boodschap helder hebt voordat je gaat opnemen. Wat wil je de kijker vertellen en waarom?

3.    Wees authentiek! Er zijn al zoveel anderen. Kijkers waarderen échte mensen.

4.    Kies voor een heldere strategie en planning. Breng in kaart waar je video’s een antwoord op moeten geven. Het STDC model kan je daarbij helpen. Met welke vragen worstelt je klant? Op welke criteria maakt hij of zij een vergelijking in het aankoopproces?

Haak in op de laatste trends

Maak deze zomer eens kennis met de nieuwste feature van Instagram: IGTV. Live events en langere video’s lenen zich hier perfect voor! Voor je social media feed is het belangrijk om rekening te houden met de kijkrichting met de wijze waarop je je video schiet. Die is bij voorkeur verticaal. Zorg er tot slot voor dat je niet afhankelijk bent van geluid. Denk aan al die mensen die ’s ochtends in de trein op hun telefoon zitten. Ze kijken filmpjes, ook zónder geluid! Je kunt je video voorzien van ondertiteling, tekst toevoegen aan de video of ‘m simpelweg zo instructief maken dat je ‘m haast begrijpt met je ogen dicht.

Wij gaan de komende periode aan de slag met het produceren van videocontent voor onze opdrachtgevers. Heb jij behoefte aan hulp bij jouw video contentstrategie of wil je vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan eens contact met mij op.

Ik wens je veel succes met online video!

Meer weten over online video?