Blog overzicht

Waarom je als ondernemer scherpe prioriteiten moet stellen.

Wanneer je eigen onderneming begint te groeien, groeit je to-do-list net zo hard mee. En toegegeven, daar moet je je weg in leren vinden. Nu we als FRMWRK een team van professionals om ons heen hebben waarmee we sámen webshops en websites ontwikkelen, wil ik deze ondernemersles graag met anderen delen.

Bijgewerkt:

July 5, 2017

(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
(Je) eigen team van e-commerce specialisten
Development en marketing onder een dak
30% jaar op jaar omzet groei
Contents

Ook mijn broer en ik kennen de struggle. Wanneer je eigen onderneming begint te groeien, groeit je to-do-list net zo hard mee. En toegegeven, daar moet je je weg in leren vinden. Nu we als FRMWRK een team van professionals om ons heen hebben waarmee we sámen websites en webshops ontwikkelen, wil ik deze ondernemersles graag met anderen delen.

Tijdnood

In de alledaagse praktijk zie ik het met regelmaat voorkomen: ondernemers nemen het takenpakket van de organisatie in eigen hand. Ergens is dat niet vreemd, want gelijktijdig aan de ontwikkeling van de organisatie heb je als ondernemer veel kennis en praktijkervaring opgedaan.

Gaandeweg ben je met diverse facetten van het ondernemerschap vertrouwd geraakt en is je takenpakket steeds verder uitgebreid. Maar wanneer je organisatie groeiverschijnselen krijgt kun je als ondernemer zo best in de knoop komen.

Wanneer je als ondernemer handen tekort komt kun je dat tijdens het ontwikkelen van een platform ook ondervinden. Omdat we samen aan resultaat bouwen hebben we beiden een aandeel in het geheel. Ook als opdrachtgever heb je verantwoordelijkheden, zoals het aanleveren van productinformatie bijvoorbeeld. En wie kent die producten nu beter dan jijzelf? Toch is het belangrijk om als ondernemer te durven uitbesteden. Meer dan eens loopt de ontwikkeling van een platform immers vertraging op omwille van de drukke agenda van ondernemers.

Ontwikkelen doe je samen

Accepteer dat je als ondernemer niet alles alleen kunt en durf medewerkers te vertrouwen. ‘Ja, maar ik heb meer knowhow van dit onderwerp’, denk je misschien. En hoewel dat kan kloppen, is het alsnog raadzaam een ander de kans te geven te werken aan die knowhow. Wanneer je vooruitgang wilt boeken, online en offline, is het stellen van prioriteiten belangrijk. Met de juiste mensen, duidelijke doelen en een heldere strategie kun je verantwoordelijkheden en taken delegeren met een vertrouwd gevoel. Niet alleen jijzelf bent gebaat bij scherpere prioriteiten, je faciliteert ook vooruitgang in je team. Immers, terwijl jij je kunt focussen op primaire zaken geef je collega’s de ruimte om zich verder te ontwikkelen met nieuwe taken die tot voor kort niet tot hun portefeuille behoorden.

Blog Categorieën

Thomas van Rooijen
Managing Partner

Ken jij ons team al? Check hier al onze specialisten!

FRMWRK Podcast

Op Weg Naar 20 Miljoen is onze e-commerce podcast waarin je leert betere beslissingen te maken in jouw online groei.

Podcast
Ondernemen
HRMWRK
Webshop Ontwikkeling
Online Marketing
ROI Strategie