Zó herken je de Scrum expert

Scrum is één van de Agile frameworks en kan worden ingezet om in teamverband op een effectieve, flexibele manier software te ontwikkelen. De klant blijft nauw betrokken bij het ontwikkelproces. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is. Kortom, Scrum kent tal van voordelen. Zoals ook bij andere methodieken blijft er echter wel een verschil tussen Scrum roepen en Scrum doen.

Dus, hoe ontdek ik mijn ideale Scrum partner?

 

Lees jezelf goed in

Lees jezelf allereerst goed in over Scrum. Met de basiskennis op zak kun je een bureau dat het online project voor je wil ontwikkelen kritische vragen voorleggen. Google is je beste vriend, de zoekmachine kent een schat aan bronnen over de Scrum methodiek.

Het Agile manifest verdient ook aandacht

Realiseer je dat Scrum ‘slechts’ een (weliswaar veelgebruikte) projectmethodiek is die vanuit het Agile gedachtengoed is ontstaan. Wanneer je begrijpt uit welk gedachtengoed Scrum is ontstaan zul je het geheel beter kunnen begrijpen.

Stel kritische vragen

Met de essentie van Scrum in het achterhoofd is het zaak om het Scrum bureau een aantal kritische vragen te stellen. De Scrum werkwijze neem je niet klakkeloos over uit de theorie. Juist in de dynamische online business vergt dit veel aandacht en ontwikkeling. Vraag dus eens hoe het bureau de Scrum methodiek leeft binnen (alle divisies van) de organisatie. - Is er een ervaren Scrum master die het Scrum proces bewaakt? En werkt deze persoon vanuit de essentie van Scrum (agile)? - Is Scrum embedded in de gehele operatie? Van sales tot support? - Met welk doel Scrumt het bureau? - Wat is de toegevoegde waarde van de methodiek voor mij als klant? - En wat is de toegevoegde waarde van de methodiek voor het bureau zélf?

Maak kennis met het team

Maak kennis met het team dat met jou gaat Scrummen. Je neemt immers geen vast omkaderd product af, maar uren die worden besteed door mensen. Wanneer je het maximale uit die uren wilt halen is het van belang te weten met wie je te maken hebt. Wanneer het team jouw hun werkwijze consistent kan uitleggen en jij jezelf in dit verhaal kunt vinden is er vruchtbare bodem voor een mogelijke samenwerking. Tot slot: trust your gut. Is dit de partij waarmee jij de uitdaging aandurft? Ook je onderbuik heeft er vast wat van te vinden.

Ga op zoek naar referenties

Vraag referenten naar hun ervaring met Scrum bij het bureau. Hun eerlijke mening en aanbevelingen zijn waardevol en helpen je in het maken van een afweging.

Conclusie

Wees zélf overtuigd van het bureau waarmee je in zee gaat. Ontmoet de Scrummende mensen en bespreek duidelijk je wensen. Wees kritisch, stel vragen en voel in hoeverre het Scrum team bij je past en andersom. That's where it's all about.

 

Twijfel je aan de Scrum skills van een bureau? Wij helpen je graag op weg.

Wil je eens sparren met onze Scrum master?

Neem dan eens contact op met:
Johan
Chef operatie
010 3020 325