Het staat vast: ik werk niet meer in het bedrijf

Twintig jaar lang stond ik met mijn voeten in de klei, na samen met mijn broer een zaadje geplant te hebben. Ik was onderdeel van de dagelijkse operatie, samen met een team van collega’s binnen een groeiend bedrijf. Wat bleek? Aandacht, liefde voor het vak en fijne mensen maakten dat wij ons ontpopten tot een groeiende speler in de wereld van internetbureaus. Maar hoe zorg je dat je duurzaam groeit? Eerder heb je kunnen lezen over onze visie, van waaruit ik sinds kort ben doorgegroeid in een nieuwe rol.

Groeien: van inzicht naar overzicht

Wetende wat nodig is om écht duurzaam te kunnen groeien ben ik mijn eigen functie gaan evalueren. Ik zag namelijk dat onze focus op duurzame groei zich vertaalde naar zaken die weliswaar mijn aandacht vroegen, maar die ik omwille van tijddruk niet kon geven. Heb je als directielid én fulltime medewerker wel écht de tijd voor groeiplannen wanneer je volle dagen in de zaak werkt? Van de conclusie ben ik het levende bewijs: een helicopterview aannemen of überhaupt vooruitkijken worden knap lastig, al helemaal wanneer het om de lange termijn gaat. Daarom werk ik tegenwoordig niet meer zozeer in FRMWRK, maar vooral aan FRMWRK. En da’s best even wennen.

Maar Thomas, wat doe je dan?

Wat doe je wanneer je niet meer ‘in’ de zaak mag werken? Concreet vertaal ik de gezette koers naar nieuwe initiatieven, actiepunten en ontwikkelingen. De ambitie van de organisatie staat bovenaan mijn to do list. Iedere dag opnieuw.

Het is onze ambitie om klanten succesvol te laten ondernemen. Daarvoor willen wij een werkomgeving creëren waarin iedere FRMWRK’er zich happy voelt en waarin ie zich 'net als de business' kan ontwikkelen. Dat alleen al vraagt om tal van acties. Zo vraagt het om expertise vanuit de hoek van HRM, en behoor je jezelf serieus af te vragen welke kernwaarden en kerncompetenties daar precies bij thuishoren. Al met al ondersteun en stimuleer ik alle activiteiten met duidelijke doelstellingen die zijn gesteld in het kader van de ambitie. Van klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid tot persoonlijke ontwikkeling; dit is mijn nieuwe domein.

Hoe creëer jij duurzame groei?

Het is even wennen om niet direct de boel te willen redden wanneer het even mis lijkt te lopen. Toegeven, het voelt nog wat onwennig; voor mijn gevoel stond ik als directielid al half in de operatie, maar nu ben ik er helemaal uit. Toch realiseer ik me goed waarom we het doen: alles draait om het leveren van meerwaarde.

Wil jij ook werken aan duurzame groei en smacht je naar tijd, overzicht en inzicht? Mijn advies: start laagdrempelig. Een switch als ik heb gemaakt is gestoeld op een gedegen strategie, maar je kunt ook klein beginnen. Met één à twee dagen per week wordt je gezichtsveld al zodanig verruimd dat ontwikkelkansen op je netvlies komen. Wanneer dat moment zich aandient? Je creëert het uiteindelijk helemaal zelf. Gun je bedrijf én jezelf die aandacht: op een vruchtbare bodem groeien de mooiste initiatieven.

Meer weten over mijn nieuwe rol?

Neem dan eens contact op met:
Thomas
Managing Partner
010 8200 320