Ruimte voor ontwikkeling

#HRMWRK #4

HRMWRK #4: Waarom developers kiezen voor FRMWRK

In de serie #HRMWRK lees je meer over hoe het is om te werken bij FRMWRK. In #4 lees je waarom developers kiezen voor FRMWRK volgens Operationeel Manager & Project Manager e-commerce - en vooral ook meewerkend voorman Johan.

Je kent ze wel, de typische developerdrama’s. Je voert uit wat de projectmanager vraagt, ook al zou jij het anders doen. Of er zijn gouden bergen beloofd - en jij mag het midden in de nacht fixen. Niet bij FRMWRK. Johan, ‘de proxy tussen sales en development’, legt uit waarom developers graag bij FRMWRK werken.

Ruimte voor eigen ideeën

“FRMWRK is een open organisatie waarin je als ontwikkelaar zelf het verschil kunt maken. Developers zijn bij ons geen robots in een fabriek. Onze mensen krijgen de vrijheid om zelf met ideeën te komen en we hebben ook aandacht voor die ideeën. Goede initiatieven blijven niet liggen, maar daar doen we ook echt iets mee.”

Ruimte voor succesvolle projecten

“In veel organisaties zie je dat sales en projectmanagement het hoogste woord hebben. Het draait om de business. Als developer raak je dan al snel ondergesneeuwd. Bij FRMWRK voorkomen we dat. Ik fungeer als proxy tussen sales en development. Zo accepteer ik alleen de projecten die goed voelen, waar we waarde toevoegen en goede resultaten verwachten te halen. Dat voorkomt overwerk en stress en leidt bovendien tot succesvolle opdrachten. Samen met developers vinden we de ideale middenweg in de vrijheid om je werk te doen, binnen de verwachtingen van de opdrachtgever.”

Ruimte voor je werk

“Projectmanagers, servicemanagers en ik zelf houden je uit de wind als je je werk doet. Wij zijn je firewall. Je wordt niet platgebeld en je hoeft niet plotseling te schakelen als een klant een issue heeft. Wij waken daarover, want we vinden het belangrijk dat jij je werk in rust en met aandacht kunt doen.”

Ruimte voor experimenten

“Innoveren en experimenteren juichen we toe. Dat kan in de vrijheid die je als developer bij ons krijgt. Die ruimte creëren we ook door vooraf de verwachtingen goed te managen en het werk goed in te schatten. Dat doen we door te starten met een ‘sprint 0’, waarin we samen tot een realistische inschatting komen van de hoeveelheid werk. Niet door in documentatie te duiken, maar door meteen aan de knoppen te draaien om te ontdekken waar risico’s of onzekerheden liggen. Zo voorkomen we verrassingen, die vrijwel altijd leiden tot overwerk en stress. En zo maken we ruimte voor goed werk en experimenten. Daarvoor heb je o.a. één keer in de maand een PD-dag, die je vrij in mag vullen. Veel van onze mensen zijn nu bijvoorbeeld aan het experimenteren met  headless oplossingen.”

Ruimte voor ontwikkeling

“Door onze werkwijze volgens Scrum zit je als developer rechtstreeks aan tafel met de klant. Deze klant heeft altijd 100% mandaat, een vereiste de wij stellen bij het aannemen van projecten. Zo krijg je vanuit de eerste hand de informatie die jij nodig hebt en voorkom je verkeerde briefings of gevaarlijke aannames. Je stelt zelf je vragen. Zo ontwikkel je je bovendien in brede zin. Als developer bij FRMWRK zit je niet alleen achter je PC een issue tracker te openen. Je bent volwaardig onderdeel van een team waarin verwacht wordt dat iedereen elkaar aanvult. Je leert je eigen tijd te managen en proactief te communiceren. Kortom: je krijgt verantwoordelijkheid, iets dat volgens mij - naast goed kunnen programmeren - een must is voor jouw verdere loopbaan, in welke functie dan ook.  Je komt in een geoliede machine binnen en je gaat vanzelf mee". 

Heb je een vraag voor Johan?

Neem dan eens contact op met:
Johan
Chef operatie
010 3020 325