Blog.

Webshop Ontwikkeling

Sprint 0; een goed begin is het halve werk!

Onze aanpak is volledig gebaseerd op de Scrum Agile projectmethodiek en binnen deze methodiek wordt er gesproken over een Sprint 0, maar wat is het nou precies en wat bereiken wij ermee? In deze blogpost probeer ik je een goed beeld te geven van de waarde van deze fase.

Thomas van Rooijen
Managing Partner
16/10/2015
Webshop Ontwikkeling

Hoe bewaar ik mijn klantgegevens veilig?

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Het enorme datalek bij het Amerikaanse Equifax haalde aardig wat krantenkoppen. De omvang van het lek is dusdanig groot dat de halve Amerikaanse bevolking slachtoffer kan worden van identiteitsfraude.

Ronald van Rooijen
Managing Partner
11/10/2017
Webshop Ontwikkeling

De waarde van een full-stack developer.

Oog voor design, maar ook voor techniek; in de wereld van development is dat natuurlijk een gouden combi. Developers die goede kennis hebben van elke laag van ‘de stack’ zijn momenteel erg gewild aangezien ze flexibel inzetbaar zijn en goed met specialisten kunnen samenwerken.

Karsten Lommers
Tech Lead
22/11/2018
Webshop Ontwikkeling

Het groeiproces van jouw webshop.

Als ik aan je vraag hoe het groeiproces van een plant er uitziet, dan zal je in grote lijnen het volgende vertellen: "Je plant een zaadje in een beetje aarde. Je geeft het zaadje regelmatig water en verpot het plantje naar een grotere pot als ie groeit.

Thomas van Rooijen
Managing Partner
26/7/2016
Webshop Ontwikkeling

Denken in problemen: de weg naar een (nóg beter!) online platform.

Doe jij het ook wel eens, te snel denken in termen van oplossingen? Niet alleen in de online wereld, maar ook offline zorgt ons oplossingsgericht denken regelmatig voor aannames- en dus mismatches. Bij mij ook. Laatst nog bijvoorbeeld, toen ik een activiteit bedacht voor een groep jonge meiden aan wie ik leiding geef bij de scouting.

FRMWRK
Team
31/1/2018
Webshop Ontwikkeling, Ondernemen

De volgende groeistap voor Geeve Hydraulics.

Geeve Hydraulics heeft de overstap gemaakt van Magento 1 naar Magento 2. Dit betekent dat er data is gemigreerd van het (oude) Magento 1 platform naar het (nieuwe) Magento 2 platform, waaronder categorieën, producten en attributen.

FRMWRK
Team
22/10/2019
Webshop Ontwikkeling, Ondernemen

Dion Fokkema van Parfum.nl over zijn samenwerking met FRMWRK‍.

Dion Fokkema is namens zijn bedrijf Brandley de E-commerce Consultant voor Parfum.nl, dat in de zomer van 2019 werd overgenomen. FRMWRK ontwikkelde samen met Parfum.nl de nieuwe Magento 2 webshop.

Muhammed Aydogan
Marketing Specialist
27/1/2020
ROI Strategie, Webshop Ontwikkeling

Waarom gebruiken wij de Scrum Agile projectmethodiek?

Onlangs heb ik een blog geschreven over Sprint 0 binnen ons Agile Scrum aanpak. In deze blogpost leg ik beknopt aan je uit waarom wij voor de Agile Scrum aanpak hebben gekozen en waarom deze in onze ogen het beste past bij onze werkzaamheden: website en webshop ontwikkeling.

Thomas van Rooijen
Managing Partner
2/11/2015
Webshop Ontwikkeling, Ondernemen

Dexter van CROP over zijn overstap naar Magento 2.

De overstap naar Magento 2 is er een die menig online retailer overweegt en maakt. Hoe is dit Dexter Driessen, marketingdirecteur van de webshop achter CROP, vergaan? En hoe heeft hij onze begeleiding ervaren? Dexter deelt zijn eerlijke mening, ervaring én advies.

Muhammed Aydogan
Marketing Specialist
17/1/2018
Webshop Ontwikkeling

Hoofdletters maken met CSS.

De eerste vraag die in je opkomt is waarschijnlijk “waarom zou je dit willen?”. Normaal gesproken zou het niet nodig moeten zijn om hoofdletters te maken met CSS. Er zijn echter situaties denkbaar waarbij dit wel nodig is.

Muhammed Aydogan
Marketing Specialist
27/3/2015
Webshop Ontwikkeling

Scalable Vector Graphics (SVG).

In de tijd van verschillende apparaten met verschillende resoluties zoals retina, 4k en zelfs 8k kun je stellen dat het qua bandbreedteverbruik niet ideaal is vol in te zetten op afbeeldingen en video's. Is SVG de oplossing?

Dylan Rademaker
UX specialist
14/7/2015
Online Marketing, Webshop Ontwikkeling

Magento zoekmachine optimalisatie.

Het Magento platform staat bekend om de talrijke mogelijkheden wat betreft e-commerce. Echter heeft het pakket ook een aantal beperkingen. Magento biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de standaard zoekmachine functionaliteit en op categorieniveau door middel van filtering naar de juiste productkeuze te leiden.

Karsten Lommers
Tech Lead
2/4/2019
Online marketing, Webshop ontwikkeling

Uitgaande kliks meten via Google Tagmanager.

Bronnen, externe sites, partner sites, onbedoelde uitgangen en/of verdwaalde linkjes die bezoekers wegleiden van jouw website. Uitgaande kliks wil je zoveel mogelijk beperken (of juist promoten). Welke reden je ook hebt, het is belangrijk om deze kliks te meten en in kaart te brengen.

FRMWRK
Team
21/8/2015
Webshop Ontwikkeling, Ondernemen

Help! De ontwikkeling van mijn webshop staat stil.

Als e-commerce ondernemer wil je altijd blijven groeien. Daarom is het ongelofelijk frustrerend wanneer je het gevoel krijgt dat je groei stilstaat. Geloof mij, ik kan het weten. Ik kom regelmatig in contact met teleurgestelde ondernemers.

FRMWRK
Team
23/9/2020
Webshop Ontwikkeling

Headless Drupal: de voordelen en nadelen.

De laatste tijd hoor je de term headless Drupal, ook wel Decoupled Drupal genoemd, steeds vaker. Een logische verklaring als je kijkt naar de populariteit van client-side frameworks. Wat zijn nou de voordelen van deze client-side frameworks in combinatie met Drupal?

Kevin van Hengst
Tech Lead
17/10/2015
Webshop Ontwikkeling

Hyvä Themes voor verbeterde e-commerce prestaties.

Hyvä Themes is een front-end thema voor Magento. Dit thema zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de code aan de voorkant, wat resulteert in snellere laadtijden, een verbeterde gebruikerservaring en een betere SEO-ranking voor je webshop.

Karsten Lommers
Tech Lead
13/6/2023
Podcast
Ondernemen
HRMWRK
Webshop Ontwikkeling
Online Marketing
ROI Strategie